BRALEC POROČEVALEC

Nagnusni črvi zasedli zabojnik

Objavljeno 05. julij 2012 17.10 | Posodobljeno 05. julij 2012 14.13 | Piše: A. L.

Bralka je prepričana, da bi morali zabojnike za biološke odpadke čistiti večkrat letno in ne samo enkrat.

Črvi so se zaredili, a posod ne očistijo.

Huda vročina in smeti. Razvijejo se neprijetne vonjave, pri bioloških odpadkih pa še nagnusni črvi. Ste jih odkrili tudi pri vas? Naša bralka Ivana nam je posredovala zgornjo fotografijo in pripisala: »Tako izgledajo zabojniki za biološke odpadke, polni so črvov. Grozno. Mislim, da bi jih bilo treba čistiti in prati malo večkrat kot le enkrat letno, saj položnice plačujemo vsak mesec in ne samo enkrat letno ...«

Rjave ja, druge le po potrebi

Da se čiščenje rjavih zabojnikov za biološke odpadke opravlja le enkrat letno, piše tudi na Snagini spletni strani (Javni holding Ljubljana). Preostale zabojnike čistijo le po potrebi. »Za čiščenje zabojnikov imamo v Snagi štiri vozila, ki zabojnike za odpadke najprej izpraznijo, nato pa še operejo. Število dnevno očiščenih zabojnikov se razlikuje in je odvisno predvsem od kraja, kjer peremo zabojnike, in tega, koliko je oddaljen,« so zapisali na spletni strani.

Velja pa tudi Snagin nasvet: »Rjavi zabojniki se manj umažejo, če biološke odpadke odlagate v razgradljivih vrečkah ali zavite v papir.« Take vrečke verjetno kar nekaj stanejo ... Če pa imate doma kakšen časopis, ki ste ga že prelistali, pa za to vsekakor lahko pride prav.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam.

Deli s prijatelji