NA SEJI

Nadzorniki Pivovarne Laško potrdili strategijo skupine do leta 2019

Objavljeno 13. oktober 2014 21.09 | Posodobljeno 13. oktober 2014 21.09 | Piše: Mo. S.

Pomemben del denarnega toka bo namenjen novim naložbam, in sicer v povečanje tehnološke in energetske učinkovitosti ter izboljšanje logistike in ekološke vzdržnosti.

Na EP se je spilo 1700 hektolitrov pijač sponzorja Košarkaške zveze Slovenije

LJUBLJANA – Nadzorni svet Pivovarne Laško je na današnji seji potrdil strategijo skupine Laško za obdobje 2015–2019. Kot so sporočili iz Laškega, strategija predvideva količinsko in prihodkovno rast. Prihodki od prodaje proizvodov in storitev bodo v povprečju rasli za 1,8 odstotka letno in bodo leta 2019 predvidoma znašali 175,5 milijona evrov. Do leta 2019 bo tudi dobiček pred obrestmi, davki, odpisi in amortizacijo predvidoma presegel 52 milijonov evrov.

Nadaljeval se bo tudi proces dokapitalizacije družbe v višini najmanj 75 milijonov evrov, ki naj bi bil zaključen v prihodnjem letu. Prav tako se nadaljuje odprodaja naložb v odvisnih družbah Delo in Radenska, kot predvideva sporazum o prestrukturiranju in mirovanju, ki ga je skupina Laško podpisala z bankami upnicami konec aprila 2014. Tako bo denarni tok iz dokapitalizacije, odprodaj naložb in tekočega pozitivnega poslovanja primarno namenjen razdolževanju. Cilj je doseči vzdržno raven dolga že do konca leta 2016, želene cilje pa bo skupina dosegla prek 12 strateških iniciativ, med katerimi je tudi pravna združitev Pivovarne Laško in Pivovarne Union v enovito družbo, ki je načrtovana za 1. januar 2016.

Načrti za prihodnost

Sicer pa bo skupina Laško v prihodnosti veliko pozornosti namenjala razvoju in vlaganjem v lastne blagovne znamke ter v krepitev njihovih tržnih položajev. Še bolj bo okrepila svojo prisotnost na tujih trgih s poudarkom na Bosni in Hercegovini, Italiji, Srbiji, Hrvaški in Kosovu ter s prodiranjem na nova tržišča, v Sloveniji pa bo skupina nadaljevala trend ohranjanja tržnih pozicij, so še zapisali.

Pomemben del denarnega toka bo namenjen novim naložbam, in sicer v povečanje tehnološke in energetske učinkovitosti ter izboljšanje logistike in ekološke vzdržnosti. Tako bodo skupna petletna vlaganja do leta 2019 presegla skupni znesek amortizacije. Vizija skupine Laško je postati vodilni regionalni proizvajalec piva in brezalkoholnih pijač.

Deli s prijatelji