FINANČNA POLOMIJA

Nadškofa Stres in Turnšek se bosta morala posloviti?

Objavljeno 31. julij 2013 09.13 | Posodobljeno 31. julij 2013 14.54 | Piše: STA, D. P.

»Oba, a nadškof Stres v večji meri, sta s svojimi finančno tveganimi odločitvami v letih pred krizo, zlasti po letu 2003, dejavno prispevala k finančnemu zlomu mariborske nadškofije.«

Anton Stres.

LJUBLJANA – Papež Frančišek oz. pristojni rimski organi so po informacijah Dnevnika k odstopu pozvali ljubljanskega nadškofa Antona Stresa in mariborskega nadškofa Marjana Turnška. Dnevnik – sklicujoč se na dobro obveščene rimske kroge – navaja, da bodo za mariborsko finančno polomijo naposled odgovarjali tudi najvišji kleriki.

Odgovorna za polom?

Odločitev naj bi po navedbah časnika apostolski nuncij Juliusz Janusz morda sporočil že danes. »Oba, a nadškof Stres v večji meri, sta s svojimi finančno tveganimi odločitvami v letih pred krizo, zlasti po letu 2003, dejavno prispevala k finančnemu zlomu mariborske nadškofije,« piše Dnevnik.

Stres in Turnšek naj bi se po navedbah časnika tako pridružila že kaznovanim za afero, nekdanjemu ravnatelju nadškofijske gospodarske uprave Mirku Krašovcu, ki se je moral aprila letos umakniti v samostan Šentpavel na avstrijsko Koroško, in predčasno razrešenemu mariborskemu nadškofu Krambergerju.

Kot so sporočili iz tiskovnega urada Slovenske škofovske konference, bosta ob 12. uri Marjan Turnšek in Anton Stres pojasnila nastalo situacijo.

 

Deli s prijatelji