BOŽIČNO

Nadškof Stres: Ljubezen nas rešuje pred temo

Objavljeno 24. december 2011 20.22 | Posodobljeno 24. december 2011 20.23 | Piše: M. U.

Na volitvah se je pokazalo, da še vedno šteje uspešnost kandidata, a ne tudi njegova pravičnost.

Anton Stres

LJUBLJANA – Ljubezen nas rešuje pred temo, je alternativa v tem času krize, je v božičnem pogovoru za POP TV poudaril ljubljanski nadškof in metropolit Anton Stres. Dotaknil se je tudi izidov volitev in ugotovil, da se je  4.decembra pokazalo, da še vedno obstaja velik odstotek ljudi, ki jim je dovolj, da je kandidat uspešen, ne glede na to, ali je bil pri tem vedno pravičen.

Stres ocenjuje, da svetu vlada peščica finančnikov in da je prav, da se jim je – resda le – peščica posameznikov uprla. Glede bankrota mariborske nadškofije je sicer priznal, da so bile storjene tudi subjektivne napake, a svoje je k propadu škofijskih finančnih investicij dodalo tudi objektivno stanje.

Ne smemo se vdati v usodo

Nadškof je novi vladi, ki bo morala povleči tudi boleče poteze, priporočil naj ne jemlje tistim, ki imajo že zdaj najmanj. A končal je največjemu krščanskemu prazniku primerno – torej optimistično. Pravi, da se ne smemo vdati v usodo, in vsem, ki so v stiski, polaga na srce: ko zasije luč novorojenega odrešenika, je to zvezda, ki tudi, ko je najhuje, kaže pot rešitve. 

Deli s prijatelji