NEVROLOŠKA KLINIKA

Nad Radanom visi nov sum umora

Objavljeno 31. julij 2015 14.17 | Posodobljeno 31. julij 2015 14.17 | Piše: STA, T. L.

Za še eno sumljivo smrt umirajočega bolnika bi bil lahko odgovoren zdravnik Ivan Radan, je pokazala preiskava.

Ivan Radan.

LJUBLJANA – Preiskava na nevrološki kliniki je pokazala še eno sumljivo smrt umirajočega bolnika, za katero bi bil lahko odgovoren zdravnik Ivan Radan, poroča Dnevnik. Obenem so se pojavili očitki, da so nekateri zaposleni na intenzivnem oddelku vedeli za njegovo početje.

V odmevni zadevi, ki se je iz sumov evtanazije razvila v sume umorov iz morilske sle, trenutno poteka več preiskav. V prvi, sodni preiskavi naj bi po informacijah Dnevnika ljubljansko tožilstvo in obramba opravila že več kot 100 zaslišanj.

Hkrati se nadaljuje tudi preiskava v okviru predkazenskega postopka, ki se je medtem še razširila. Kot navaja časnik, naj bi se tudi v osmem primeru pri umirajočem bolniku, potem ko ga je prevzel Radan, nenadoma eksponentno povečal odmerek močnega anestetika. Pojavili so se očitki, da so nekateri zaposleni na intenzivnem oddelku vedeli za zdravnikovo početje, tako da se je postavilo tudi vprašanje njihove odgovornosti.

Na Policijski upravi Ljubljana so za STA pojasnili, da zaradi spoštovanja določil varstva osebnih podatkov zadeve ne morejo komentirati, so pa zapisali, da preiskava na nevrološki kliniki še vedno poteka.

Mimo pravil: tesni prijateljici kriminalistki je predpisoval recepte

Vzporedno se je sicer v Radanovo zgodbo vključilo tudi specializirano državno tožilstvo, ki preiskuje, ali je ljubljanska kriminalistka storila kaznivo dejanje, ko svojih kolegov ni opozorila, da je tesna prijateljica osumljenega zdravnika. Kasneje se je izkazalo, da je Radan kriminalistki, ki je od vodstva policije prejela tudi opozorilo pred odpovedjo delovnega razmerja, dlje časa predpisoval recepte za psihoaktivna zdravila, čeprav ni bil njen lečeči zdravnik.

Kot navaja Dnevnik, tudi ta preiskava še traja, medtem ko je specializirano tožilstvo že končalo prijavo domnevnega šikaniranja nad omenjeno kriminalistko, ki je nadrejene obtožila mobinga. Na specializiranem državnem tožilstvu so za časnik povedali, da je v zvezi s prijavo kaznivega dejanja šikaniranja preiskava končana s kazensko ovadbo.

Deli s prijatelji