AKCIJA

Nad odpadke v morju danes prostovoljci

Objavljeno 21. september 2013 09.22 | Posodobljeno 21. september 2013 09.22 | Piše: STA, P. J.

Obalo bodo čistili na lokaciji vseh treh obalnih občin.

V morju so našli tudi šampanjec.

IZOLA – Ob današnjem mednarodnem dnevu čiščenja obal društvo Eco Vitae pripravlja čistilno akcijo, ki bo zajela lokacije v vseh treh obalnih občinah. Kot opozarjajo, so čedalje večji problem za okolje odpadki v morju, akcija pa je eden od načinov preprečevanja škodljivih posledic onesnaževanja tega habitata.

Letos so k organizaciji dogodka pristopili še v koprskem razvojnoregijskem centru s projektoma Marlisco in Shape. Marlisco je evropski projekt, pri katerem sodeluje 20 partnerjev iz 15 evropskih držav, njegov glavni namen pa je dvigniti ozaveščenost javnosti o morskih odpadkih, so zapisali v omenjenem društvu.

Akcija v vseh obalnih občinah

Čistilna mesta bodo zajela vse obalne občine, in sicer Krajinski park Strunjan, Debeli rtič, Fieso, Jernejev kanal in Belveder. Prav tako danes pa društvo Na kereh v Ankaranu v sklopu zaključka poletnih športnih iger organizira čistilno akcijo morskega dna, ki je sicer del svetovnega projekta organizacije Project Aware.

Pred skorajšnjo odločitvijo Evropske komisije o usodi projekta plinskega terminala v Žavljah pri Trstu pa bo okoljevarstvena organizacija Alpe Adria Green danes med 10. in 18. uro na stojnici na parkirišču za koprsko tržnico zbirala podpise za peticijo proti graditvi plinskega terminala, ki jih bodo nato poslali Evropski komisiji pred njenim končnim zasedanjem.

Deli s prijatelji