NEPRIMERNO VEDENJE

Nad novinarko: Omerzel od direktorja pričakuje opravičilo

Objavljeno 15. januar 2014 15.28 | Posodobljeno 15. januar 2014 15.50 | Piše: T. L.

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel incident med direktorjem DRSC in novinarko obžaluje in ostro obsoja ter pričakuje Fickovo opravičilo.

LJUBLJANA – Po ponedeljkovem incidentu, ko se je nad novinarskimi vprašanji nezadovoljen direktor direkcije za ceste Gregor Ficko lotil novinarke Planet TV Ane Turk, se je na dogajanje odzval tudi minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel

VIDEO: Direktor direkcije za ceste nad novinarkoimage

Minister obžaluje in ostro obsoja ...

Z ministrstva so nam na naša vprašanja o primernosti izjav in vedenja direktorja Ficka odgovorili, da je bil minister na ponedeljkovi novinarski konferenci ob odprtju novega cestnega pasu Pijava Gorica–Rašica »priča nenavadnemu in neprimernemu dialogu med direktorjem DRSC Gregorjem Fickom in novinarko Planet TV Ano Turk. Neljubi incident je povzročil kar nekaj slabe volje in zaostril ozračje sicer zelo pozitivnega medijskega dogodka, kar minister zelo obžaluje in ostro obsoja.«


Ministra Omerzela smo vprašali: 

  • Kako minister ocenjuje vedenje direktorja Ficka na tiskovni konferenci, ko je na vprašanje novinarke odgovoril, da »bi lahko odgovoril, ampak ne bo«. Je to primeren odziv javnega uslužbenca na vprašanja predstavnikov medijev?
  • V posnetku vidimo (domnevno) uslužbenko direktorata, ki s prijemom roke novinarki prepreči, da bi zaposleni na direkciji zastavljala vprašanja.
  • Obtožbe gospoda Ficka, da »ve«, da je novinarka dobila plačilo za to, »da počne, kar počne«. Kako videno komentira minister? Je po mnenju ministra takšno vedenje javnih uslužbencev (natančneje, uslužbencev, ki spadajo pod njegovo ministrstvo) sprejemljivo? In če ni, kakšne bodo sankcije (če bodo) za vpletene?

... od Ficka pričakuje opravičilo za neprimerno vedenje

»Na vprašanje novinarke ministru glede neprimerne elektronske korespondence s strani gospoda Ficka, je minister jasno pojasnil, da o tem ni seznanjen in da tega tudi ne more komentirati. Hkrati je novinarki svetoval, naj izkoristi povabilo direktorja DRSC, da se o vsem tem pogovorita na posebni novinarski konferenci in razčistita odprte dileme in nesoglasja. Kasneje smo šele iz poročanja medijev izvedeli, da se je njuna komunikacija na dogodku še bolj zaostrila,« pravijo na ministrstvu in dodajajo, da je bil minister Omerzel nad odzivom Ficka »presenečen ter tudi zaskrbljen«. Prepričan je, da se je to zgodilo zaradi »velikih medijskih pritiskov, pa vendar od nosilca organa v sestavi MzIP pričakuje opravičilo za neprimerno vedenje ter s tem tako obvaruje dobro ime direkcije in ministrstva«.

 

Deli s prijatelji