GREMO V HRIBE

Nad Kočevjem je bilo zlatorogom spet lepo

Objavljeno 20. avgust 2014 23.55 | Posodobljeno 20. avgust 2014 23.57 | Piše: J. S.

Gremo v hribe, priljubljena akcija Pivovarne Laško, je bila tokrat ob Jelenovem studencu.

Na svoj račun so prišli tudi otroci. Foto: S.N.

Akcija Gremo v hribe se je po dobrem mesecu premora minuli konec tedna nadaljevala na Dolenjskem. Nad Kočevjem, natančneje pri koči ob Jelenovem studencu, se je zbralo in v Zlatorogovo knjigo vpisalo 457 pohodnikov. Letošnjemu poletju bi sicer težko rekli poletje, saj vremenske razmere niso prav nič mesecu avgustu primerne. Tako je bilo tudi v dneh pred enajstim Zlatorogovim dogodkom, ko je dež kar padal in padal. A sobotno jutro je bilo vendarle sončno in dogodek na jasi pred kočo pri Jelenovem studencu se je, kljub popoldanski pooblačitvi, odvil po načrtih. Pravzaprav je bilo še lepše, saj je bilo vzdušje med zbrano množico res enkratno. Topli pozdravi, nasmejani obrazi, stiski rok in domačnost oskrbnika Borisa so poskrbeli, da je bilo dobre volje res obilo.

Pod vodstvom uigrane Zlatorogove ekipe so potekale znane igre, za jedačo in pijačo je skrbela Jožica, oskrbnikova žena, Turistično društvo Kočevje pa je prikazalo svoje aktivnosti. Poleg njih sta se predstavila tudi dva gospoda, Janko Marinč nas je spustil v svoj svet pletenih košaric, ročno izdelanih umetnin, gospod Alojz Vidic pa v izbor čajev iz rastlin, nabranih prav v gozdovih nad Kočevjem. Kot je že običaj, bo Pivovarna Laško tudi tokrat za vsak vpis v Zlatorogovo knjigo lokalnemu društvu namenila 1 evro. Zbranim 457 vpisom bodo dodali še 543 evrov in celoten izkupiček namenili Planinskemu društvu Kočevje, ki mu predseduje Franc Janež.

To je bil predzadnji dogodek letošnje akcije Gremo v hribe in čaka nas samo še tradicionalni zaključek. Ta se bo zgodil čez slabih štirinajst dni na Šmohorju, kjer bomo sklenili že peto Zlatorogovo transverzalo ponosa. Vabljeni v soboto, 30. avgusta, saj pravega planinskega praznika ne gre zamuditi.

Deli s prijatelji