KADROVSKE SPREMEMBE

Način, kako zaobiti Košoroka, Novšak in Skubin napenjata mišice

Objavljeno 11. maj 2015 19.45 | Posodobljeno 11. maj 2015 19.45 | Piše: A. L.

Desusov podpredsednik lobira pri Vojku Sotošku, ki se mu letos izteče direktorski mandat in se zato naj ne bi želel zameriti politiki.

Blaž Košorok za zdaj po mobilnem telefonu ni dosegljiv, saj se pogovarja s preiskovalci.

LJUBLJANA – Blaž Košorok, predsednik uprave Holdinga slovenskih elektrarn (HSE) naj bi bil spet tarča tistih, ki ga želijo zamenjati. Potem ko jim to ni uspelo konec marca (predsednik in podpredsednik nadzornega sveta HSE sta ga pozvala, naj odide), naj bi želeli zdaj imenovati tretjega člana uprave, ki bi z zdajšnjim drugim članom uprave Stojanom Nikolićem znotraj uprave zagotavljal preglasovanje Košoroka. A ta načrt ima eno hibo: govori se namreč, da so kriminalisti NPU kazensko ovadili Nikolića zaradi njegovega dela v begunjskem Elanu.

Novšak proti Skubinu

Bitka pa se odvija tudi za prevzem Gen energije. Interesenta sta dva: dosedanji direktor Martin Novšak in vodja sektorja za prodajo električne energije v Petrolu Gorazd Skubin. Zadnji je tudi eden od treh piscev energetske strategije stranke Mira Cerarja SMC. Ključni boj, tako poroča Požareport, poteka med družbama Gen-I in Petrol oziroma med prvim človekom družbe Gen-I Robertom Golobom (podpredsednik ZaAB) in Tomažem Berločnikom, predsednikom uprave Petrola (Golob je zaveznik Novšaka). Bitka med Novšakom in Skubinom naj bi bila izenačena. Odločitev ima v rokah nadzorni svet Gen energije, ki ga vodi predsednik uprave SDH Matej Pirc. Tu pa v igro po Požareportu vstopi Desus, ki da postaja vse vplivnejši tudi znotraj energetike (podpredsednik Desusa Saša Geržina je član nadzornega sveta Gen energije).

Lobiranje

Prav Geržina naj bi lobiral pri gradnji Hidroelektrarne Brežice za Riko in Viadukt (konkurenti so še konzorcij CGP Novo mesto, Kostak in RPG). Požar ob tem izpostavlja, da je Gen energija tudi večinska lastnica Hidroelektrarn na Spodnji Savi. Lobiral naj bi tudi pri direktorju državne družbe Infra, nosilcu investicije in ključnem odločevalcu pri tem razpisu Vojku Sotošku. Temu letos poteče direktorski mandat, zato Požar predvideva, da se ne bo želel zameriti politiki in Desusu.

Deli s prijatelji