NEVIHTE

Načakali se bomo lepega vremena, obeta se ohladitev

Objavljeno 28. maj 2012 22.04 | Posodobljeno 28. maj 2012 22.03 | Piše: S. J.

Dežnik bo tudi v naslednjih dneh del nujne opreme.

Takšna je bila prva letošnja julijska nevihta v Ljubljani

LJUBLJANA – Čeprav poletje že trka na vrata, se vreme očitno na to ne ozira. Kakor nam jo je znalo z nenadnimi padavinami zagosti v preteklih dneh, nam jo lahko tudi v prihodnjih. Še vedno se nam obetajo plohe.

Popoldne nevihte

Danes bo spremenljivo, občasno pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in popoldne tudi posamezne nevihte, poroča Agencija za okolje RS (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija. Jutri bo spremenljivo oblačno. Nastale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 19 do 25 stopinj.

Na Primorskem bo pihal maestral

Tudi Primorci si lahko danes obetajo plohe, nastane lahko tudi kakšna nevihta. Morje bo vzvalovano, pihal bo maestral, najvišje dnevne temperature pa bodo okoli 23 stopinj Celzija.

Shladilo se bo

V sredo se bo nadaljevalo nestalno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami. V četrtek bo pretežno oblačno s padavinami, deloma nevihtami. Hladnejše bo. Občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Nekaterim bo težave še vedno povzročal cvetni prah, saj bodo nevihte iz zraka le prehodno sprale cvetni prah.

Na lepše vreme bo treba še počakati

»Do srede bo vreme nestalno, s plohami in krajevnimi nevihtami. V četrtek in petek pa bo kar deževno,« je povedal dežurni vremenoslovec okoljske agencije Janez Markošek. Tudi na prav lep in topel vikend ne gre računati, Markošek dodaja: »Čez vikend bo razmeroma hladno in občasno bo padal dež. Za vikend se bodo temperature gibale okoli 20 stopinj Celzija, kar za junij ni veliko.«

Vsem tistim, ki bi dežnike že končno radi brez skrbi pustili doma, pa Markošek sporoča: »Na lepše vreme bomo morali še počakati.«

Deli s prijatelji