KAJ VSE JE ŽE POVEDAL

Nabor misli G. G. Mišiča, tudi »Ničesar me ni strah«

Objavljeno 08. januar 2014 14.27 | Posodobljeno 08. januar 2014 14.29 | Piše: P. J.

Govoril je, da je samorastnik, vlečni konj, borec in pogumen človek. Od včeraj naprej pa je tudi človek, ki je pijan sedel za volan in žalil policiste.

Mišič je na praznovanju pogledal pregloboko v kozarec.

Odkar je primorski podjetnik Gašpar Gašpar Mišič stopil v politični prostor, je s svojimi izjavami dnevno izvabljal nasmeh na usta. Čeprav se je iz politike vrnil v gospodarstvo, pa še vedno, tudi prek twitterja, redno skrbi, da ga ne bi pozabili.

Zbrali smo le nekatere izmed njegovih bistroumnih izjav. Včeraj je ob razkritju, da mu je policija zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzela vozniško dovoljenje, dejal, »da se živemu in aktivnemu človeku lahko marsikaj zgodi, na žalost tudi manj prijetni dogodki, kakršen je bil včerajšnji«.

»Z vso odgovornostjo lahko zatrdim, da ne bi sedel za volan, če ne bi bil prepričan o svojih vozniških sposobnostih.« (7. januar 2013)

O Sloveniji

»V naši deželici ti oprostijo prav vse, a uspeha nikoli in nikdar. Slovenija, od kod lepote tvoje?« (twitter, 25. november 2013)

»Nekatere resnice zahtevajo čas, da to v resnici postanejo! Kot je to na primer slovenska resnica.« (twitter, 10. november 2013)

»V Sloveniji se išče zdrava pamet.« (twitter,  9. november 2013)

»Slovenija že 22 let teče maraton zapravljenih priložnosti. Do 'cilja' je le še nekaj korakov!« (twitter, 7. november 2013)

»Noben parazit ne zapusti gostitelja sam od sebe!« (twitter, 2. november 2013)

O sebi in politiki

»Včeraj sem prejel SMS 'Kako veš, da je nekdo resničen genij: ker se ponavadi skupina bebcev organizirano spravi na njega!'« (twitter, 11. oktober 2013)

»Jaz sem samorastnik. Tako v podjetništvu in politiki mi je uspelo zaradi sebe, svoje vizije. Ničesar me ni strah. Če je koga strah mojega uspeha, je to njegova stvar.« (Siol, 8. oktober 2013)

»Štirinajsti dan sem tu, hodim po terenu, partnerji me sprašujejo, češ kje sem bil prej, delavski direktor pa pravi, da se je v treh urah od mene naučil več kot prej v treh letih.« (Finance, 27. september 2013)

»Vsi bomo v popolnem duševnem ravnovesju, ko pride dan neskončnih sanj. Kmalu!« (twitter, 29. september)

»Nekaj neverjetnega se mi dogaja, samo zato ker sem se upal upreti plenilcem državnega premoženja.« (twitter, 7. september 2013)

»Če kdo ni politično kadrovan, potem sem to jaz.« In: »Sem samorastnik, podjetnik in pomorščak. Materialno in duhovno preskrbljen. Ponosen sem na vse, kar sem dosegel.« (Finance, 20. avgust 2013)

O živalih in krizi

»Ključ rešitve za izhod iz krize vlečemo za seboj. Namesto da ga vlečemo, ga uporabimo.« (twitter, 17. marec 2013)

»Jaz sem vlečni konj in vlečni konji ne smejo stopati za vozom ali pa sedeti na njem, pač pa ga morejo izvleči iz blata.« (Regional Obala, 25. februar)

»Jaz sem izstopil iz množice. Iz množice sem izstopil, ker sem pogumen človek, ker sem borec, ker sem samorastnik.« (Svet, 7. januar 2014)

»Zorana Jankovića lahko izkrcate na Antarktiki in bo s pingvini ustvaril pogoje za razvoj in boljše življenje, blaginjo, če hočete.« (Državni zbor RS, 10. maj 2012)

Deli s prijatelji