KAJ SMO TIPKALI V LETU 2014?

Na youtubu zažigala Severina, najbolj iskan Luka Mesec

Objavljeno 10. december 2014 20.31 | Posodobljeno 10. december 2014 17.05 | Piše: M. U.

Google je objavil lestvice najpopularnejših videov na youtubu in najpogostejših iskanj v iskalniku google.si.

Luka Mesec. Foto. Jure Eržen

LJUBLJANA – Google je objavil YouTube Rewind 2014 oz. lestvice najpopularnejših videov na youtubu in najpogostejših iskanj v iskalniku google.si, ki so zaznamovali letošnje leto in ki so jim slovenski uporabniki posvetili največ zanimanja.

Najbolj iskano ime Luka Mesec, najodmevnejši dogodek volitve

Na seznamu najvišji mesti zasedata sveži imeni letošnjega političnega dogajanja, in sicer Luka Mesec, prvak Združene levice, in Violeta Bulc, evropska komisarka za promet in prostor. Na tretjem mestu je lepa igralka Katarina Čas, ki že nekaj časa uspešno deluje tudi čez lužo. Na seznam najboljših 10 sta se uvrstila tudi deskar na snegu Žan Košir (5. mesto) in naša predstavnica na Evrosongu Tinkara Kovač (6. mesto). Slovenci smo v letu 2014 spremljali večino dogodkov in prireditev, tako domačih kot tujih, tudi prek spleta. Med najodmevnejšimi dogodki so tokrat skoraj pričakovano volitve, in sicer na prvem mestu državnozborske, takoj za njimi pa lokalne. Navdušeno smo spremljali tudi olimpijske igre v Sočiju (3. mesto) in svetovno prvenstvo v nogometu (5. mesto). Očitno pa smo Slovenci tudi precejšnji gurmani, na kar kaže Teden restavracij na 9. mestu.

Severina nesporna kraljica leta 2014

Leto 2014 je bilo na youtubu polno trenutkov, o katerih smo govorili prav vsi in jih tako pospremili v sodobno zgodovino pop kulture. Najbolj je strasti razvnemala Severina, ki jo lahko na lestvici najdemo kar dvakrat, s Klemnom Slakonjo smo v smehu navijali za Gorana Dragiča, Vid Valič nas je naganjal na volitve, občudovali pa smo tudi prikupnega triletnika, ki je z zanosom recitiral zahtevno Gregorčičevo pesem Soči.

image

Deli s prijatelji