GLAS LJUDSTVA

Na volitvah bi zmagala Stranka Mira Cerarja

Objavljeno 12. junij 2014 20.06 | Posodobljeno 12. junij 2014 20.07 | Piše: STA, Mo. S.

Stranka Mira Cerarja bi dobila več kot 19 odstotkov glasov, s 15 odstotki ji sledi SDS, na tretjem mestu je Desus.

LJUBLJANA – Po javnomnenjski anketi, ki jo je za oddajo Tarča na Televiziji Slovenija opravila Mediana, bi Stranko Mira Cerarja volilo 19,3 odstotka vprašanih, SDS bi prejela 15,1 odstotka, SD sedem odstotkov in Desus 5,9 odstotka glasov, poroča MMC

SLS in NSi bi glede na anketo volilo 3,3 odstotka anketirancev, Zavezništvo Alenke Bratušek 2,5 odstotka vprašanih, Pozitivno Slovenijo 2,1 odstotka. Za Verjamem Igorja Šoltesa bi glasovalo 1,8 odstotka anketiranih, za SNS 1,6 odstotka, za Združeno levico 1,3 odstotka, en odstotek vprašanih pa bi volil Zares. DL bi prejela 0,7 odstotka glasov vprašanih, Solidarnost pol odstotka.

Na volitva bi šla večina vprašanih

Preostanek anketiranih je na vprašanje, koga bi volili, če bi bile volitve naslednjo nedeljo, odgovoril z »drugo, ne vem, ne želim odgovoriti« ali pa so dejali, da na volitve ne bi šli. Na vprašanje, ali se nameravajo udeležiti predčasnih parlamentarnih volitev, je 42,4 odstotka vprašanih zatrdilo, da se bodo volitev zagotovo udeležili. 22,9 odstotka vprašanih je odgovorilo z »da, verjetno«. Skupaj torej več kot 65 odstotkov.

Da na volitve zagotovo ne bodo šli, je dejalo 19,4 odstotka vprašanih, 6,1 pa ji še ni prepričanih in so se opredelili z »verjetno ne«. 9,2 odstotka vprašanih še ni odločenih.

Agencija Mediana je javnomnenjsko anketo opravila v torek in sredo na vzorcu 450 anketiranih.

Deli s prijatelji