GLAS LJUDSTVA

Na volitvah bi zmagala SDS

Objavljeno 18. april 2014 22.44 | Posodobljeno 18. april 2014 22.44 | Piše: STA, Mo. S.

Stranka SDS bi po izidih ankete na parlamentarnih volitvah prejela 21,3 odstotka glasov, sledi ji SD.

LJUBLJANA – Če bi bile volitve to nedeljo, bi največ podpore dobila stranka SDS, kaže javnomnenjska raziskava, ki jo je za Planet TV opravil Episcenter. Stranka bi prejela 21,3 odstotka glasov, na drugo mesto pa bi se z 20,9 odstotka uvrstila SD. 

Na državnozborskih volitvah bi se na tretje mesto uvrstila PS s 7,2 odstotka, na četrto mesto NSi s šestimi odstotki, na peto mesto pa SLS s petimi odstotki glasov. Sledile bi stranka Desus s 4,3 odstotka, Solidarnost s 3,6 odstotka, TRS z 2,6 odstotka ter DL z 1,8 odstotka.

Telefonsko raziskavo je za TSmedia med 8. in 16. aprilom 2014 na vzorcu 1005 oseb opravil Episcenter.

Pri tem vprašanju je bilo neopredeljenih 7,4 odstotka anketirancev, svojega odgovora pa jih ni želelo izdati 6,2 odstotka.

Vlado podpira slaba tretjina

Anketirance so vpraševali tudi o podpori vladi. Da jo podpira, je odgovorilo 31 odstotkov vprašanih, kar je polovico manj kot lani ob nastopu njenega mandata.

Kaj menijo o evropski volitvah?

Glede na izide ankete najbolje kaže listi SLS in NSi z nosilcem Lojzetom Peterletom, sledi pa lista SDS z nosilcem Milanom Zverom. Lista nekdanjega predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa je na tretjem mestu, sledijo pa lista PS, lista Desus, evropski poslanec Jelko Kacin, ki je predviden za nosilca liste LDS, ter lista SD.

Deli s prijatelji