MARIBOR

Na volišče dobrih osem odstotkov Mariborčanov

Objavljeno 17. marec 2013 14.30 | Posodobljeno 17. marec 2013 14.30 | Piše: T. L., STA

Do 11. ure brez kršitev volilnega molka, od nekaj manj kot 93.000 volilnih upravičencev jih je volilo manj kot 7800.

Volišča bodo odprta do 19. ure.

MARIBOR – Na nadomestnih volitvah za župana in štiri mestne svetnike Mestne občine Maribor je danes do 11. ure svoj glas oddalo nekaj manj kot 7800 volivk in volivcev, so povedali v občinski volilni komisiji. Na volitve je vabljenih nekaj manj kot 93.000 volilnih upravičencev, volilna udeležba pa za zdaj znaša 8,37 odstotka.

Volivkam in volivcem je na voljo 114 volišč, od tega jih je 28 dostopnih invalidom. Glasovanje je mogoče do 19. ure. Neuradni izidi volitev bodo objavljeni zvečer na spletni strani Mestne občine Maribor.

Na volitvah Mariborčani izbirajo naslednika Franca Kanglerja, ki je po vrsti uličnih protestov 31. decembra lani odstopil z županskega položaja.

Brez kršitev volilnega molka 

Na republiškem inšpektoratu za notranje zadeve danes do 11. ure niso prejeli nobene prijave domnevnih kršitev volilnega molka v zvezi z nadomestnimi volitvami v Mestni občini Maribor, je povedal inšpektor Matija Remec. V času volilnega molka je bila tako do zdaj prijavljena ena domnevna kršitev, in sicer v soboto.

Kdo od enajsterice?

Za nadomestnega župana, ki bo na položaju do rednih volitev predvidoma jeseni prihodnje leto, se poteguje 11 kandidatov. To so Matevž Frangež (SD), Folko Puconja (SNS), Milan Mikl (SLS), Lidija Divjak Mirnik (Lista za pravičnost in razvoj), Andrej Ketiš (Lista za Maribor), Avgust Heričko (NSi), Milan Razdevšek (LDS), nestrankarski kandidat Andrej Fištravec, Monika Piberl (Glas žensk Slovenije), Franc Jesenek (Stranka slovenskega naroda) in Andreja Špernjak (SDS).

Poleg nadomestnega župana Mariborčani danes volijo še kandidate za štiri izpraznjena mesta v mestnem svetu. Ta je decembra izpraznila SD, ki je po množičnih protestih neuspešno upala na razpustitev mestnega sveta.

Deli s prijatelji