VREMENSKA

Na vidiku nova fronta, mogoči tudi močnejši nalivi

Objavljeno 15. september 2014 15.58 | Posodobljeno 15. september 2014 15.58 | Piše: Mo. S.

Do sobote bo pretežno oblačno z nekaj sonca, konec tedna pa prinaša nove nevšečnosti.

LJUBLJANA – Po vremensko pestrem koncu tedna se bo položaj v naslednjih dneh nekoliko umiril, a ob koncu tedna se že kažejo nove padavine. V zahodnem delu države bo danes delno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Zlasti na severu in vzhodu države bodo še občasne krajevne padavine.

»Do sobote bo brez posebnosti,« nam je pojasnil dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Pečenko. Pretežna oblačnost se bo nadaljevala, rahle krajevne padavine pa so mogoče tudi še v torek. Ob jutrih bo ponekod po nižinah megla, se bo pa iz dneva v dan nekoliko toplilo, tako da bomo ponekod – odvisno od količine sonca – namerili tudi 22 stopinj Celzija.

Konec tedna nove padavine

»V soboto pa prihajajo nove padavine, a je težko govoriti o količini, ker se napovedi spreminjajo iz dneva v dan,« pravi Pečenko.

»V petek bo že več oblačnosti, vendar bo še suho. V soboto se bodo v zahodni in osrednji Sloveniji začele pojavljati padavine, deloma nevihte, ki bodo v nedeljo zajele vso državo. Možni bodo tudi močnejši nalivi,« sicer predvidevajo vremenoslovci, a napovedi za toliko dni naprej niso zanesljive, saj je vreme zelo razgiban proces.

Po prehodu fronte se bo naslednji teden tudi ohladilo, nam je še povedal Pečenko. 

Deli s prijatelji