DOŽIVETJE

Na Triglav 100 žensk in še dve poštarki

Objavljeno 08. julij 2017 19.07 | Posodobljeno 08. julij 2017 19.07 | Piše: Boštjan Fon

Zmogli smo, vsakič od leta 1966, in letos bomo spet! Prijavnice za pohod zbiramo do 3. avgusta.

Ko smo osvajali vrh še v črnobeli tehniki.

LJUBLJANA – Začetni dnevi vsakega septembra, ki škilijo proti Triglavu, pomenijo lepa doživetja za naše boljše polovice, ki jim pomagamo Slovenske novice. Začuti se idila mogočnosti, tišina in spokojnost gorskega sveta, pomešana morda z drobnimi sitnostmi zaradi žulja na petnici ali preznojenih spodnjic čez mejo razumljivega v vsakdanjiku. Vse našteto in še več vam zopet, kot vsako leto, ponudimo pri najbolj branem slovenskem dnevniku.

Varno na vrh

Kombinacije, ki zmaguje, ne gre menjati! Zato je paleta vseh vpletenih v organizacijo pohoda enaka tudi letos. Z nami bodo na triglavskih poteh pogumni, predvsem pa potrpežljivi fantje različnih postaj Gorske reševalne zveze Slovenije, na poti proti očaku gre ženska sestava poštarske enote Triglav 4284, Francka in Zdenka, ki bosta odprli okence ob simbolu slovenstva samo na dan, ko boste dame prišle do Aljaževega stolpa. Poslati poštno pošiljko z vrha najvišje gore je mogoče samo ob našem pohodu, nikjer drugje ni najti kaj takega. Prepričani smo, da si mirno lahko potresemo dlan, ker smo v zadnjih desetih letih s Slovensko vojsko, gorsko enoto policije in Gorsko reševalno zvezo Slovenije, ki so sodelovali pri organizaciji pohodov, ter z dobrohotnimi in umnimi nasveti vrha Planinske zveze Slovenije pohod toliko prenovili, da je postal varovan do zadnjega koraka, prijetno zanimiv in ne preveč naporen. Ponujamo vam nasmejano potikanje do naše najvišje skale ne glede na to, ali nas bo božalo sonce ali pral dež. Fantje, ki vas bodo budno spremljali vsak korak do cilja, in zdravnik v odpravi so trden oprimek. Nanj se boste naslonile zato, da boste na nogah obstale zadovoljne s seboj in s svojim podvigom ne le ob Aljaževem stolpu, temveč takrat, ko je gora res osvojena: na cilju v dolini. Ob bok so nam stopile Mlekarne Celeia, ki so postale naš tradicionalni sopotnik, in Triglav bo z njihovimi okrepčili postal grebenček, do katerega bo pač treba stopati malce dlje.



Poslati poštno pošiljko z vrha najvišje državne gore je mogoče samo ob našem pohodu, nikjer drugje ni najti kaj takega.
 

Vsakič drugače

Zmogli smo, z vsako stotnijo od leta 1966 do lani in letos gremo zopet! Na Triglav, ki je vsakič drugačen, z različnimi odtenki sreče. Mnoge si zaradi nerazumevanja bližnjih, ponižnosti pred mogočnostjo narave ali preprostega strahu niste nikoli upale zakoračiti po kateri od poti proti Triglavu. Mi, ki smo bili do Aljaževega stolpa tolikokrat, da ne štejemo več, vam ponujamo roko. Ne zato, da vas bomo vlekli navkreber, ampak samo zato, da vam bomo kazali smer z Rudnega polja mimo Vodnikovega doma čez Kalvarijo do doma Planika pa naprej čez greben prav do vrha. Dobrodošle v naši druščini! 


Vabljene! 

Z drugimi izžrebanimi pohodnicami se boste v četrtek, 7. septembra 2017, v popoldanskih urah zbrale na Rudnem polju na Pokljuki, v objektu EVOJO, kjer bo prva prenočitev, do tja vas izpred železniške postaje Lesce-Bled pripeljejo posebni avtobusi. Spoznale se boste z organizatorji in spremljevalno ekipo pohoda ob predavanju o varni hoji v gore. Naslednja dva dneva se boste sprehajale, se vzpenjale in malo plezale po Julijskih Alpah, vrhunec gorniške izkušnje s Slovenskimi novicami pa bo vzpon v petek, 8. septembra, na najvišjo točko Slovenije, seveda ob primernih vremenskih in gorniških razmerah. Po prenočevanju v triglavskem domu Planika sledi v soboto, 9. septembra, vrnitev po isti poti. Če želite biti z nami na vrhu očakov kranjskih siv'ga poglavarja, natančno izpolnite prijavnico in jo, nalepljeno izključno na poštno dopisnico, najpozneje do 3. avgusta pošljite na naslov: Slovenske novice, Dunajska 5, 1509 Ljubljana. Sprejemamo tudi elektronske prijave na spletnem naslovu www.slovenskenovice.si. Tako kot vedno bodo več kot polovico primaknile Slovenske novice, za stotaka bo vaših stroškov.
 

 

Deli s prijatelji