RDEČI ALARM

Na terenu: vidljivost nična, razmere katastrofalne

Objavljeno 06. februar 2015 11.08 | Posodobljeno 06. februar 2015 11.08 | Piše: T. L.

Avtocestni odsek Unec–Razdrto bo predvidoma do 12. ure zaprt. V tem času bodo očistili vozišče.

LJUBLJANA – Vremensko stanje se po delih države spreminja iz minute v minuto, z najhujšimi vremenskimi razmerami pa se soočajo na Notranjskem in Dolenjskem. Kljub opozorilom pristojnih služb, naj na Notranjskem ljudje ne zapuščajo domov, če to ni res nujno, nekateri opozoril ne upoštevajo in s tem, ko njihova vozila ostajajo ujeta v zametih, pristojnim službam na terenu povzročajo le večje težave.

Do danes zjutraj je padlo v južnih krajih do 30 cm suhega snega. Do sobote zjutraj bo tam zapadlo še od 30 do 40 cm snega, drugod v notranjosti Slovenije pa od 10 do okoli 20 cm, na severozahodu in v Prekmurju manj kot 10 cm. (Vir: Arso)

Policija je s terena prejela podatke, da so razmere na cestah (predvsem v jugozahodnem delu države) katastrofalne. Sneg in (na jugozahodu) močan veter z zameti otežujeta razmere. Vidljivost na cesti se nenehno spreminja, kot pa poročajo delavci na terenu, je na več odsekih (bila) tudi nična, kar predstavlja veliko nevarnost v prometu. Avtocestni odsek Unec–Razdrto bo predvidoma do 12. ure zaprt. V tem času bodo očistili vozišče, smo še izvedeli na PU Koper. 

Zaradi snežnih nanosov je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Senožeče in Unec v obe smeri, za osebna vozila promet poteka po vzporedni cesti, poroča prometnoinformacijski center.

Preberite še V Kočevju imajo 54 centimetrov snega in Kaos na Postojnskem, v Šmihelu piha 160 km/h.

Okoli 8.30 so začeli izločati tovorna vozila v smeri iz Kopra proti Ljubljani (Povir, Fernetiči, Črni Kal). 

image

Na jugozahodu in jugovzhodu države so izredne razmere. (vir: Arso)

Deli s prijatelji