ODPRTJE KAVARNE

Na Špico balinat, ležat v senco ali plesat

Objavljeno 18. julij 2015 19.12 | Posodobljeno 18. julij 2015 19.12 | Piše: Maja Djordjevič

Nekdanje ljubljansko kopališče je tudi danes videti kot plaža.

Na Špici bodo v sodelovanju s Plesnim mestom potekali plesne urice, jutranja telovadba, integralna joga, trebušni ples, salsa, latino večeri ... Foto: Igor Mali

Le deset minut od centra Ljubljane, tam, kjer se Ljubljanica razdeli na dve reki, je prenovljeno nabrežje, ki je znano po imenu Špica.

Narodno zavedni Ljubljančani so jo zgradili leta 1906 kot odgovor na dogajanje na Livadi. Tamkajšnje kopališče je bilo namreč elitni klub s kopališkim delom in čolnarno, namenjen predvsem Avstrijcem naklonjeni mestni smetani. Nekoč ljubljansko kopališče je tudi danes zaradi prijetnih zelenih in lesenih površin videti kot plaža, na kateri številni Ljubljančani in obiskovalci glavnega mesta v lepih dnevih lovijo sončne žarke ali se hladijo.

Janković obljubil kopališče

Na začetku julija je na Špici zaživela sodobna kavarna Špica Caffe, ki gostom ponuja prepoznavno kakovost Kaval Groupa. V kavarnici in slaščičarnici bo vsakdo lahko našel prostor za razvajanje, poležavanje na ležalnikih in lovljenje sončnih žarkov. V Špica Caffeju se bodo gostje posladkali s posebno hišno kavo z baileysom, čokolado, cimetom in smetano. V ponudbi so domači ledeni čaji z okusom mete, limete, pomaranče, limone in grenivke. Pozabili niso niti na ljubitelje piva. Ti lahko vsak dan izbirajo med raznovrstno ponudbo tujih piv, od irskih, belgijskih, nemških do ameriških.

Hišna posebnost so tudi smootiji, narejeni iz svežega sadja in zelenjave, ter brezalkoholni ter alkoholni koktajli, katerih recepte je pripravila vrhunska barmanka Draga Kepeš, ki je osvojila veliko priznanj. Najmlajši se bodo lahko sladkali z veliko izbiro sladolednih napitkov in sadnih kup ter z Lolitinimi sladkosti. Kaval Group bo z Biotehniškim izobraževalnim centrom Ljubljana (BIC) organiziral kulinarične in sladke šole ter vinsko obarvane edukativne večere, večere učenja mešanja koktajlov in druženja ob glasbi in plesu, za vse mlade in mlade po srcu.

Špico je slovesno odprl ljubljanski župan Zoran Janković, ki je napovedal, da bo 1. julija 2017 postala kopališče.

Deli s prijatelji