DRAMA

Na sojenje s 
poslovilnim pismom

Objavljeno 23. november 2010 21.51 | Posodobljeno 23. november 2010 21.51 | Piše: Joze Splichal

Zapornik Nermin Lović naj bi pred potjo v Kranj pojedel okoli sto pomirjevalnih tablet

Prepeljali so ga do medicinske pomoči.
KRANJ – Še preden se je začelo ponovno sojenje za preprodajo droge, je Nermin Lović, ki so ga prepeljali iz zaporov na Dobu, kjer prestaja večletno zaporno kazen, povedal, da bo to njegovo zadnje sojenje. S seboj je imel poslovilno pismo, kjer je med drugim pisalo: »Namesto dejstva, da me ubijate na obroke, sem vam olajšal delo in bom to storil sam in to pred vašimi očmi,« ter še: »Obsodili ste me kljub kršitvam in brez podlage. Navsezadnje to zdaj ni več važno in je za mene osebno brez pomena, saj ste mi vzeli vse, za kar se je splačalo živeti.« Na koncu je dodal: »Prosim vas, da moje otroke prišparate enakega načrtnega uničevanja, ker nosijo moj priimek,« ter se zahvalil zdravstvenemu osebju in paznikom na Dobu, ker naj bi mu pomagali pridobiti smrtonosni odmerek pomirjeval. Nekaj tablet je imel zavitih v papirnat robček in jih je hotel pojesti kar na hodniku, preden se je začela glavna obravnava.

Psihično na pogled precej sesuti Lović je na hodniku sodišča razložil, da naj bi zjutraj vzel okoli sto tablet in bo zaradi tega med sojenjem zagotovo nastala reakcija: »Uničili so mi življenje s temi policijskimi konstrukti. Namesto da bi mi sodili v enem kosu, so vse razdrobili in tako sem sojen trikrat. Štirinajst let sem po zaporih, uničili so tako družino mojega očeta kot mojo družino. Na Dobu me šikanirajo. Tega ne prenesem več!«

Na klopi za obtožene naj bi poleg njega sedela še njegov oče Sakib Lović, za katerega je žena sporočila, da ga ni v Sloveniji, temveč je v Bosni, na njej neznanem naslovu, ter Samir Kovačević, prav tako z Jesenic, za katerega so po poskusu prisilne privedbe policisti na sodišče sporočili, da je na Švedskem.


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Za privedbo Kovačevića na sodišče bodo sprožili ustrezne postopke

Deli s prijatelji