NI KRIV

Na sodišču padla že druga obtožnica zoper eksposlanca Vogrina

Objavljeno 22. maj 2015 12.49 | Posodobljeno 22. maj 2015 12.49 | Piše: STA, K. K.

Nekdanjemu poslancu Ivanu Vogrinu, ki ga je tožilstvo obtožilo vrste poslovnih goljufij, je mariborsko okrožno sodišče v četrtek izreklo še eno oprostilno sodbo.

Ivan Vogrin, nepovezani poslanec.

MARIBOR – Nekdanjemu poslancu Ivanu Vogrinu, ki ga je tožilstvo obtožilo vrste poslovnih goljufij, je mariborsko okrožno sodišče v četrtek izreklo še eno oprostilno sodbo. Po poročanju časnikov ga je oprostilo suma, da njegova propadla družba Interles-Belcont Roletarstvu Medle naklepno ni poravnala računa. Tožilec Niko Pušnik je Vogrinu in njegovi nekdanji ženi Veroniki Vogrin, ki jo je sodni senat po pisanju časnikov Delo in Večer prav tako oprostil, očital nepošteno poslovno prakso, ker je njuna družba Interles-Belcont naročila pri Roletarstvu Medle senčila v vrednosti nekaj več kot 30.000 evrov, računa pa ni poravnala v celoti.

Bivši delavec pričal ...

Nekdanji poslanec se je zagovarjal, da dobavitelju ni namenoma ostal dolžan, ampak je ob izbruhu gospodarske krize tudi njegovo podjetje zašlo v finančne težave.

Sodnica Danila Dobčnik Šošterič je ob izreku oprostilne sodbe izpostavila, da je bil po besedah direktorja Roletarstva Medle družbenik Interles-Belconta Stanko Majcen tisti, ki je obljubljal plačilo, zato so blago dobavljali še naprej. Tudi eden izmed bivših delavcev Interles-Belconta je povedal, da mu je bil nadrejen Majcen. Nadalje je sodišče ugotovilo, da je oškodovana družba zavrnila nekaj plačil.

Ni šlo za poslovno goljufijo

Za Ivana Vogrina je to že druga letošnja oprostilna sodba. Konec marca je namreč sodišče v podobnem postopku, ko njegovi propadli podjetji nista plačali računov v višini 55.000 evrov trem družbam, ugotovilo, da ni šlo za poslovno goljufijo, marveč je Vogrin preprosto izgubil nadzor nad poslovanjem.

Dobro zanj se je razpletel tudi proces, kjer se je soočil z očitkom, da je kot župan Lenarta občino oškodoval za 59.670 evrov, ker je naročil 4000 izvodov kronologije Lenart je naš. Zaradi zastaranja je tožilstvo obtožni predlog umaknilo.

Slabši pa je izid spora z nekdanjo partnerico Zdenko Vogrin. Ker je vanjo vrgel dvoriščna vrata, mu je sodišče februarja nepravnomočno odmerilo sedem mesecev pogojne zaporne kazni.

Deli s prijatelji