NE BODO STRANKA

Logar na prvi tribuni Platforme sodelovanja znova miril Janšo s to izjavo

Poslanec SDS je gostil gospodarstvenike.
Fotografija: Anže Logar. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Anže Logar. FOTO: Jure Eržen, Delo

Poslanec SDS Anže Logar je na prvi tribuni Platforme sodelovanja, ki so jo ustanovili letos spomladi, gostil gospodarstvenike, s katerimi se je pogovarjal o razvojni prihodnosti slovenskega gospodarstva. Logar je znova poudaril, da namen platforme ni preoblikovanje v stranko, temveč vzpostavitev prostora za razpravo.

Na okrogli mizi z naslovom Slovenija v razvojnih megatrendih, ki jo je povezoval Logar, so v ljubljanski Festivalni dvorani sodelovali predsednik uprave NLB, predsednik nadzornega sveta Združenja bank Slovenije in predsednik AmCham Slovenija Blaž Brodnjak, soustanovitelj trboveljskega podjetja Dewesoft Jure Knez ter ustanovitelj in direktor podjetja Duol Dušan Olaj.

image_alt
Logar ostaja zvest Janši, zavrnil Toninovo povabilo

Gospodarstveniki so z Logarjem spregovorili o lastnih izkušnjah z razvojem gospodarstva in z občinstvom delili svoje poglede na gospodarsko prihodnost Slovenije. Kritični so bili do visoke obdavčitve slovenskih podjetij in ocenili, da Slovenija glede spodbujanja gospodarstva zaostaja za drugimi državami v regiji.

Brodnjak je na okrogli mizi dejal, da prihodnost slovenskega gospodarstva vidi v želji po uspehu. 

Podjetnik Jure Knez je poudaril, da ima Slovenija potencial za gospodarski razvoj, a da bi si morala »vsaka slovenska vlada po volitvah zastaviti temelj, ki definira temeljne vrednote, ki jih želimo v Sloveniji gojiti«. 

Gospodarstvenik Dušan Olaj pa je opozoril, da se mora država za boljši gospodarski razvoj posvetiti vlaganju denarja v raziskave, znanost in tehnične inovacije.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije