ODLOČITEV

In na prestol najboljšega soseda bo sedel...

Objavljeno 18. maj 2012 11.02 | Posodobljeno 18. maj 2012 11.02 | Piše: T. L., STA

Padla bo odločitev o nasledniku Žige Debeljaka na položaju predsednika uprave družbe Mercator.

LJUBLJANA – Potem ko je nadzorni svet Mercatorja pred 10 dnevi prisluhnil predstavitvi dveh h kandidaturi za novega predsednika uprave družbe neposredno povabljenih kandidatov in se seznanil s kandidaturami, ki so prispele na javni razpis, naj bi danes padla odločitev o nasledniku Žige Debeljaka na čelu trgovca.

Vizijo in program dela sta po poročanju medijev nadzornikom Mercatorja pod vodstvom Mateja Lahovnika predstavila prva moža Žita in Fructala, Toni Balažič in Drago Kavšek. Obe predstavitvi je nadzorni svet ocenil kot zelo dobri, kljub temu pa ni jasno, ali nadzorniki tehtajo le med omenjenima kandidatoma ali pa je nadzornike prepričal še kdo.

Debeljak odšel (tudi) zaradi Agrokorja 

Odločitev glede izbora novega predsednika uprave Mercatorja bo Lahovnik po seji nadzornega sveta sporočil na novinarski konferenci na sedežu družbe.

Do imenovanja nove uprave Mercator še vedno vodi ekipa z Debeljakom na čelu, ki je konec marca odstopila. Za ta korak so se odločili zaradi različnih pogledov vodstva in posameznih večjih lastnikov na nekatere vidike prodaje družbe Agrokorju. Nezaupanje je oslabilo zmožnost uprave za učinkovito vodenje poslov in urejanje odnosov s poslovnimi partnerji in drugimi déležniki.
 

Deli s prijatelji