V PRIPRAVLJENOSTI

Na področju Elektra Maribor oranžni alarm, lani so izgubili Nejca

Objavljeno 05. februar 2015 16.24 | Posodobljeno 05. februar 2015 16.28 | Piše: S. U., A. L.

Ker zaradi napovedanih izjemnih količin snega (do 60 cm in več) in močnega vetra obstaja večja verjetnost poškodb in rušenja nadzemnih električnih vodov, opozarjajo občanke in občane.

Pokojni Nejc Mesarič.

MARIBOR – Na področju družbe Elektro Maribor so razglasili oranžni alarm. »V skladu z Načrtom zaščite in reševanja elektroenergetskih objektov in naprav ob naravnih in drugih nesrečah je ob razglašenem oranžnem alarmu družba Elektro Maribor že začela izvajati predvidene aktivnosti. Ekipe elektromonterjev in drugih strokovnih sodelavcev so v pripravljenosti,« so zapisali.


Ker zaradi možnih izjemnih količin snega (do 60 cm in več) in močnega vetra obstaja večja verjetnost poškodb in rušenja nadzemnih električnih vodov, opozarjamo občanke in občane, da se ne dotikajo pretrganih vodnikov po tleh, saj so v izjemnih okoliščinah ti lahko pod napetostjo. O tem naj nemudoma obvestijo Informacijski center Elektro Maribor, 24-urni servis za prijavo okvar in motenj na omrežju na brezplačno številko 080 21 05.
 

Leto dni od tragedije

Spomnimo, mineva leto dni, odkar so se delavci Elektra Maribor več ur trudili vzpostaviti dobavo električne energije na območju Tinja. Takrat se je zgodila nesreča s tragičnim koncem. Ob nenadnem pritoku elektrike v daljnovod, je močno streslo 20-letnega Nejca Mesariča. Ob pomoči sodelavcev so ga spravili na tla, na kraj so takoj prispeli gasilci in ga začeli oživljati, žal neuspešno.


Pri Fernetičih 15 kilometrov kolone

Meja z Italijo za tovorna vozila je odprta, postopoma bodo v Sloveniji sprostili promet za smer Italija, razen na meji iz smeri Madžarske in Hrvaške. Pred MP Fernetiči je zastoj tovornih vozil dolg približno 15 kilometrov, poroča prometnoinformacijski center.


Revoz ustavil proizvodnjo

Zaradi prepovedi prometa za polpriklopnike in priklopnike na slovenskih avtocestah in hitrih cestah ter zaprtja mejnih prehodov za tovrstna vozila, do katerega je prišlo zaradi napovedi obilnega sneženja, se je Revoz že v četrtek, 5. februarja, potem ko je ob 5. uri ukrep stopil v veljavo, soočil z motnjami v oskrbi proizvodnje: »Ker Revozovi bližnji dobavitelji zagotavljajo dele po principu sinhrone oskrbe, je prišlo najprej do težav predvsem zaradi zaprtja meje s Hrvaško (čeprav so bile ceste iz te smeri povsem prevozne!), od koder nam dele dostavlja dobavitelj pomembnih sestavnih delov ADP. V nadaljevanju pa je ogrožena tudi oskrba dobaviteljev iz drugih držav (predvsem iz zahoda in s severa), s katerimi poslujemo na osnovi redne dobave delov.«

Zaradi pomanjkanja delov smo tako morali ustaviti proizvodnjo v četrtek zvečer, kar pomeni, da bodo imeli izpad nočne izmene v četrtek in vseh treh izmen v petek, 6. februarja. To za podjetje predstavlja zelo veliko motnjo v delovanju in pa seveda visok strošek, še dodajajo.

 

Deli s prijatelji