PRENOVA

Na ploščadi Trga republike ne bo več mogoče parkirati

Objavljeno 06. januar 2014 11.20 | Posodobljeno 06. januar 2014 11.20 | Piše: A. L.

Za obnovo je zagotovljeno 3,1 milijona evrov.

Fotografija je arhivska.

LJUBLJANA – Na zadnji dan leta 2013 je Mestna občina Ljubljana (MOL) objavila javni razpis za obnovo in ureditev Trga republike. Čas za prijavo se izteče 30. januarja 2014 ob 9. uri, odpiranje ponudb pa bo ob 10. uri.

Občina bo dala 1,9 milijona

»Obnova, s katero bodo s ploščadi umaknjeni avtomobili, se bo predvidoma začela marca in bo trajala do konca septembra,« je napovedal župan Zoran Janković na decembrski seji mestnega sveta. Projekt obnove bosta sofinancirali EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter ljubljanska občina s proračunskimi sredstvi. Občina bo prispevala 1,9 milijona evrov sredstev, še 1,2 milijona pa bo primaknila EU.

Nič več parkiranja

Po obnovi bo ploščad tlakovana s kamnitimi ploščami in kockami iz pohorskega tonalita, kot so si v 60. let prejšnjega stoletja zamislili arhitekt Edvard Ravnikar in sodelavci. Avtomobili tam ne bodo več smeli parkirati, bodo pa imela dostop manjša gospodarska vozila, ki so namenjena čiščenju, pluženju in odvozu snega, ter vozila intervencijskih služb, so objavili na spletni strani PS.

Deli s prijatelji