TRANSVERZALA

Na Nanosu tudi plezalna stena

Objavljeno 29. avgust 2012 13.40 | Posodobljeno 29. avgust 2012 13.42 | Piše: Mi. K.

Ta teden konec Zlatorogove transverzale ponosa na Šmohorju.

Pohodnike je na vrhu čakala plezalna stena (foto: Jure Štraus).

V soboto, ko je sonce verjetno še zadnjič letos ogrelo ozračje na več kot 35 stopinj Celzija, so se številni pohodniki kljub temu odpravili na predzadnji letošnji dogodek v okviru Zlatorogove transverzale ponosa. Ta je bil pri Vojkovi koči na Nanosu, ki je poleg Mariborske koče in Šmohorja od začetka vključen v akcijo Gremo v hribe. Na Nanos vodijo številne poti, največ pohodnikov pa se je nanj podalo iz Razdrtega ter iz Podnanosa. Ker je cesta, ki se iz Podnanosa dviga proti vrhu, deloma asfaltna, deloma pa makadamska, je vrh odličen cilj tudi za vse kolesarje.

K Vojkovi koči 412 pohodnikov

Člani planinskega društva Postojna in oskrbnik Matjaž z ekipo so se znova izkazali kot odlični gostitelji; za lačne in žejne je bilo poskrbljeno, glasbeni vložek pa so dodali mladi fantje ansambla Hit iz Ilirske Bistrice. V sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije je bila tokrat prvič na dogodku postavljena tudi plezalna stena. V častno Zlatorogovo knjigo se je na Nanosu vpisalo 412 pohodnikov. Pivovarna Laško bo za vsakega podpisnika darovala evro, k temu pa bo pristavila še 588 evrov, tako da bo Planinsko društvo Postojna dobilo okroglega tisočaka. Letos se je v Zlatorogovo knjigo na 11 izletih vpisalo že več pet tisoč ljubiteljev gora, narave in druženja.

Ta teden konec Zlatorogove transverzale ponosa na Šmohorju

Ker pa je vsega lepega enkrat konec, se počasi končuje tudi letošnja transverzala. Na vrsti je le še sklepni dogodek na Šmohorju, kjer bodo razglasili letošnje Zlatorogove ambasadorje – to so tisti, ki se bodo udeležili vseh 12 letošnjih pohodov.

Deli s prijatelji