RAZKRIVAMO DOKUMENT

Na ministrstvu za finance panika zaradi Jankovića

Objavljeno 11. januar 2012 16.10 | Posodobljeno 11. januar 2012 16.19 | Piše: K. K., A. L.

Na davčni upravi so bili z odgovori skopi.

Jure Janković

LJUBLJANA – Na ministrstvu za finance je pred današnjim glasovanjem o mandatarju Zoranu Jankoviću še posebej panično. Včeraj so na davčni upravi, ki spada pod finančno ministrstvo, prejeli vprašanje poslanca Franca Pukšiča, smo izvedeli iz virov blizu davčni upravi. V njem sprašuje, zakaj so se po selitvi s Ptuja, kjer je bil izveden celoten postopek davčnega pregleda poslovanja mandatarjevega sina Jureta Jankovića, v Ljubljani postopki ustavili.

Pukšič potrdil

Poslanec SLS Franc Pukšič (SLS), ki je tudi član preiskovalne komisije za ugotovitev politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi investicij ter lizing, najemnih ali drugih primerljivih poslov financiranja s sredstvi državnega proračuna ali proračuna Mestne občine Ljubljana (predseduje ji Alenka Jeraj), nam je potrdil, da je na davčno upravo naslovil vprašanja, kje se trenutno nahajajo postopki zoper osebo, ki je Pukšič v dopisu ni imenoval (misli sicer na sina nekdanjega župana mestne občine Ljubljana in zdajšnjega kandidata za mandatarja Jureta Jankovića). Po naših informacijah naj bi se postopki, potem ko je zadevo od ptujske prevzela ljubljanska davčna uprava, enostavno ustavili. Še posebno pa so Pukšičeva vprašanja vznemirila finančno ministrstvo, kjer je po naših podatkih zavladala panika.

Davčna uprava ne pove

Poslanec Pukšič je naši novinarki na terenu, ki danes spremlja glasovanje o mandatarju v državnem zboru, dejal, da odgovora z davčne uprave ni dobil. Z vprašanji, kje je trenutno postopek zoper v pismu neimenovano osebo in ali drži, da postopki stojijo, smo se tudi mi obrnili na davčno upravo. Njihov odgovor pa je bil kratek: »Potrjujemo prejem poslanskega vprašanja in sporočamo, da je poslanec dobil odgovor. To pa je tudi vse, kar lahko odgovorimo na spodnja vprašanja.«

Deli s prijatelji