TERNA

Na lotu zadel šestico, v Terni pa 500 evrov

Objavljeno 12. julij 2015 12.45 | Posodobljeno 12. julij 2015 12.45 | Piše: Lovro Kastelic

Terna, nagradna igra Slovenskih novic, osrečila Franca Kresala.

Trije enaki simbolčki, ki so se skrivali pod Ternino nalepko in ki so Francu napolnili denarnico. Foto: Marko Feist

LJUBLJANA – Že enaintrideseta Terna po vrsti – nagradna igra Slovenskih novic, ki naše zveste bralke in bralce bogato preseneča in razveseljuje – je že spet udarila v polno! To pot je usekala naravnost v ljubljansko Zadobrovo.

Naj izdamo, da je bil to že spet en takšen, kako bi rekli, splet teh srečnih naključij, ki jih človek išče in išče, na katere čaka, prepričani smo, da jih vsakdo – tudi dočaka. Še posebno, če si takšen, kakršen je tudi naš dolgoletni naročnik Franc Kresal, ki srečo že 55 let vztrajno izziva. »Res je, toliko let igram že vse možne igre na srečo, loto, tri krat tri, Terno in še kaj,« je vihravo razodeval srečni in 75-letni Franc.

Ki ne more pozabiti tistega dne izpred desetih let, ko je na lističu za loto izpolnjeval kolono za kolono in pri vsaki prekrižal tudi številko 38. »Ko bi le res bilo tako,« se mu po svoje še danes smeji. Po drugi strani pa mu v grlu še dandanes tiči nekam grenak cmok. Franc v hipu pojasni, zakaj tako: »Veste, žal sem se v eni koloni zmotil in prekrižal preveč številk …« Ali jih je prekrižal osem ali devet, niti ni pomembno, bistveno je, da ga je v tistem prodajalka opozorila, Franc pa je mahoma popravil. In to tako, da je ravno tista popravljena kolona ostala brez številke osemintrideset.

Ki pa je bila potem seveda – izžrebana.

Franc je naposled zadel šestico.

Na njegovo (ne)srečo pa mu je do sedmice umanjkala – prav številka 38!

»Neverjetno, a resnično!« še danes ne more pozabiti te – zvrhane sreče v nesreči (ali pa obratno). »Še danes hranim ta listek …« Ki mu je namesto takratnega in glavnega in milijonskega dobitka prinesel »da, še vedno lepih 400.000«, se vseeno strinja.

Evrov? »Ne, na žalost jih takrat še ni bilo,« je odrezal ter se spet nasmehnil.

Stregel na vlaku

Izvedeli smo, da je kot izučeni natakar dolga leta stregel na tako imenovanem jedilnem vozu, ki so ga na Jesenicah priključili ekspresnemu vlaku, »s katerim je v tistih letih na morje potovala predvsem truma nemških turistov«, je pojasnjeval Franc, ki je to počel lepih trinajst let, nakar se je, »saj sem vse sobote in nedelje delal«, zapisal še šoferstvu ter naslednjih 27 let vozil za Cankarjevo založbo, »večinoma knjige …«

Natakar in šofer v enem – pa je v teh vročih dneh brez svoje sopotnice Marije. Ta se namreč v Červarju nastavlja sončnim žarkom, zaradi česar, takšen je dogovor, njen Franc postane – nekakšen hišnik. »Čuvam hišo in kužka!« Ter prebira, normalno, tudi Novice! Z naslovnice že tradicionalno takoj odlepi tudi Ternino nalepko, pod katero se v tem obdobju skriva kar 12.000 takšnih in drugačnih nagrad, tudi denarnih.

»Joj, če bi bil z ženo na morju, ga zagotovo ne bi dobil!« Česa neki Franc?! »Ja, evrskega petstotaka vendar!« je ponosno pribil ter pokazal na tri enake simbolčke, kar je znak, da ga je doletela – Terna!

Takoj je poklical in sporočil ženi. »Imava pa res srečo!« je rekel Franc, z dvojčico Malko rojen prav na isti dan kot Tito.

Na smeh jima je šlo še dolgo potem. Na smeh jima bo šlo tudi v Strunjanu, kamor se bosta s pomočjo Terne že v kratkem odpeljala na krajši, a toliko bolj srečen oddih.

Deset tisoč evrov še čaka

Spoštovani bralci, še imate priložnost, da odlepite prav dobitno Terno, pod katero se skrivajo nagrade! Glavna Terna, 10.000 evrov, prav tako še čaka srečnega bralca ali bralko. Dobitni kupon je veljaven na dan objave, in sicer do 19. ure zvečer, ko morate poklicati na naš telefon. Če danes niste bili srečne roke kot Franc, ne obupajte, do 8. avgusta, dokler traja tokratna Terna, bodo zadetki še padali in razveseljevali številne. Morda tudi vas. 

Deli s prijatelji