MALI SLOVENSKI PODJETNIKI

Na lojtri domačih tudi košarkarica

Objavljeno 13. marec 2017 19.28 | Posodobljeno 13. marec 2017 19.30 | Piše: Jaroslav Jankovič

Lidl v fužinskem gradu predstavil projekt Lojtr‘ca domačih.

Družina Šilc iz Velenja proizvaja domače testenine. Foto: Jaroslav Jankovič

LJUBLJANA – Na začetku prejšnjega tedna so v trgovinah Lidl Slovenija na police zložili in kupcem ponudili prvi sklop na razpisu izbranih izdelkov Lidlove Lojtr'ce domačih. Kot so nam povedali na kratki predstavitvi v fužinskem gradu v Ljubljani, kamor so povabili vse izbrane dobavitelje, je s tem projektom Lidl Slovenija ponudil pomoč do prepoznavnosti malim slovenskim podjetnikom, kmetijam in zadrugam ter proizvajalcem butičnih specialitet.

Ko so jeseni objavili razpis za Lojtr'co domačih, so bili nad odzivom presenečeni: »Prijavilo se je kar 300 dobaviteljev s 500 izdelki. Priznati moram, da smo imeli kar precej dela z izborom, je povedal direktor nabave v Lidlu Andrej Vouk. Med ponujenimi pridelki, prehrambnimi artikli in izdelki so na koncu izbrali 100 izdelkov 70 dobaviteljev.

Na sprejem v fužinski grad je prišla večina novih dobaviteljev iz vseh koncev Slovenije, med njimi Barbara in Gregor Šilc s hčerko Urško iz Velenja, ki doma proizvajajo domače testenine. »Zlasti so nas pri Lidlu prijetno presenetili s tem, kako so pripravili projekt, kako je vse premišljeno,« nam je povedala Barbara in dodala, da so za zdaj malo družinsko podjetje, saj proizvedejo 400 kilogramov testenin na mesec. Lojtr'ca domačih jim je odprla vrata.

Medtem ko je pevka in glasbenica Ditka pela poetične viže, smo srečali nekdanjo košarkarico, reprezentantko Katjo Temnik, sicer prevajalko, a na domači kmetiji skupaj z mamo Majdo prideluje zdravilna zelišča. Na Lidlovo Lojtr'co domačih se je uvrstila s kuhinjsko zeliščno soljo majnika: »Poskusite, izjemno dobra je za posip pečenke, da ji poseben vonj in okus,« nam je namignila. Na Lojtr'ci smo potem našli fit slaščice Iris Vrabič, pa ročno izdelane igrače sestavljanke Dimitrija Kranjca, marmelade posestva Berce, jogurte kmetije Ažman, klobaso krškopoljskega prašiča iz KZ Sevnica, Alenka Črešnar nam je pokazala usnjene copate in še in še. Tako je Lidl ponudil roko malim družinskim kmetijam in podjetjem.

Deli s prijatelji