VOLITVE

Na Kongresnem trgu spet množica ljudi

Objavljeno 28. november 2012 18.56 | Posodobljeno 28. november 2012 19.47 | Piše: Mo. S., STA

Borut Pahor je na Kongresnem trgu priredil zaključno srečanje in pogovor z volivci.

Borut Pahor.

LJUBLJANA –  Le še nekaj dni nas loči od drugega kroga predsedniških volitev in kandidata svoji volilni kampanji počasi končujeta. Borut Pahor je na Kongresnem trgu priredil zaključno srečanje in pogovor z volivci, seveda pa o dogajanju sproti obvešča tudi javnost.

Pahorjeva ekipa je na twitterju zapisala, da je Kongresni trg kljub dežju poln, drugače kot v torek zvečer, ko so mesto preplavili protestniki, pa se danes na trgu zbirajo tisti, ki podpirajo Pahorjevo kandidaturo za predsednika države.

Pahor: Na koncu tunela je luč

Kot je dejal, se je v kampanji odpravil med ljudi na čisto drugačen način, »ker se je zdelo, da politika ni bila sposobna skozi običajna očala običajnega obnašanja videti tega novega upanja, ki je začelo tleti. Bolj ko sem se zbližal z ljudmi, bolj sem slišal njihov glas, da je treba v času, ko je težko, pogledati, kje so rešitve, vzbuditi upanje v te rešitve in z dobrimi zgledi in prakso pokazati ljudem, da je luč na koncu tunela.«

Ponovil je, da le še malo manjka, da bi »se lahko v nedeljo z mojim, z našim skupnim uspehom zgodilo nekaj velikega. Da bo Sloveniji, Evropi predano sporočilo široke podpore državljanov, da obstaja upanje, da smo vsi skupaj to upanje,« je dejal. Ob tem je izpostavil, da bomo živeli z razlikami, ki nas delijo, vendar ne bomo pustili, da bi te bile tako močne, da bi postale sovraštvo in bomo obsojeni na neuspeh. »Skupaj bomo uspeli,« je še enkrat nagovoril volivce.

Na trgu tudi Virant

Pred Pahorjevim volilnim štabom na Kongresnem trgu se je zbralo nekaj sto njegovih privržencev, podporo pa so mu prišli izkazat tudi predsednik SD Igor Lukšič, nekateri poslanci SD, med njimi Majda Potrata, Dejan Židan in Janko Veber. Prav tako sta mu pred volivci izrekla podporo predsednik DZ in DL Gregor Virant ter predsednik SMS-Zeleni Darko Krajnc.

Podpora francoskih socialistov

Borut Pahor je danes sicer prejel pismo podpore francoskih socialistov, ki upajo na njegovo zmago v drugem krogu volitev 2. decembra. Kot so zapisali, je to tudi želja francoskega predsednika Françoisa Hollanda in premierja Jean-Marca Ayraulta, so sporočili iz Pahorjevega štaba.

Od tujih državnikov je Pahorju doslej med drugim izrazil podporo še nekdanji nemški socialdemokratski kancler Gerhard Schröder.

Deli s prijatelji