OBTOŽEVANJE

Na interni zabavi poskus medsebojnega obračuna novinarjev MMC?

Objavljeno 27. junij 2012 17.40 | Posodobljeno 27. junij 2012 17.40 | Piše: E. N.

Kršinarja je zmotilo, da programski svet nacionalke ni razpravljal o razmerah v Multimedijskem centru RTV Slovenija.

Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) s prvopodpisanim predsednikom Igorjem Kršinarjem je generalnega direktorja RTV Slovenija (RTVS) Marka Fillija obtožilo, da je zaščitil in z redno zaposlitvijo nagradil novinarje Multimedijskega centra, ki naj bi bili domnevni pisci sporne e-poštne korespondence, ki se je pred kratkim znašla na spletu.

Ta naj bi, spomnimo, pod imenom Dosje MMC, prikazovala notranja razmerja in nesoglasja, ki naj bi vladala v tem uredništvu.

V ZNP so ogorčeni, ker programski svet RTVS na včerajšnji seji ni razpravljal o dogajanju v MMC. Po njihovem prepričanju je razprava o pogojih dela v tem uredništvu, ki ustvarja portal Rtvslo.si in teletekst, potrebna, saj naj bi se po objavi Dosjeja MMC odnosi med ustvarjalci poslabšali.

Združenje bi razpravo preneslo v državni zbor

Kot so navedli v ZNP, naj bi na eni od zabav novinar celo poskušal obračunati z drugim novinarjem zgolj zato, ker se ne strinja z njegovim razmišljanjem in pisanjem.

Združenje se sprašuje, kdo bo zaščitil novinarje pred linčem nestrpnih kolegov, ter ali imajo v javnem zavodu vsi novinarji enake pravice do dela in zaposlitve ne glede na njihov spol, raso, vero, narodnost, politično prepričanje ali katero drugo osebno okoliščino. Zato od ustanovitelja javnega zavoda, državnega zbora, pričakujejo, da bo zagotovil z ustavo zajamčene pravice vsem novinarskim sodelavcem RTVS in razpravo opravil na seji enega izmed svojih delovnih teles. 

Deli s prijatelji