NOVOLETNA RAJANJA

Na Heleno Blagne v Maribor, na Nušo Derendo v Kranj

Objavljeno 31. december 2011 09.16 | Posodobljeno 31. december 2011 09.16 | Piše: A. L./STA

Pregled novoletnih dogajanj v večjih krajih po Sloveniji.

Levo roko ji po novem krasi tatu.

LJUBLJANA, MARIBOR, KRANJ, KOPER, CELJE, VELENJE – Po Sloveniji bodo danes zvečer množična silvestrska praznovanja. Gre predvsem za prireditve na prostem z nastopi glasbenikov, v nekaterih občinah pa ob polnoči načrtujejo tudi ognjemete. Ob sklepu koledarskega leta bodo v cerkvah pripravili tudi zahvalne maše.

Ljubljana

V Ljubljani se bodo silvestrovanja danes s koncerti na Trgu francoske revolucije ter na Pogačarjevem, Mestnem in Kongresnem trgu začela ob 21. uri. Ob polnoči bo ognjemet z Ljubljanskega gradu, na mestnih trgih in ulicah pa letos pričakujejo več kot 50.000 ljudi, je povedala predstavnica za odnose z javnostjo pri Turizmu Ljubljana Petra Stušek.

Maribor

V Mariboru se bo silvestrovanje na Trgu Leona Štuklja začelo ob 22. uri in bo trajalo do 4. ure zjutraj. Nastopili bodo Tanja Žagar, Helena Blagne, Show Band Klobuk in operni pevec Tim Ribič. Silvestrski program bo vključeval tradicionalno županovo zdravico in ognjemet.

Celje

Novoletno praznovanje v Celju se bo začelo z otroškim silvestrovanjem v Pravljični deželi ob 12. uri. Za starejše Celjane pa je Zavod Celeia Celje pripravil silvestrovanje na prostem na Trgu celjskih knezov. Nastopila bo skupina Rok‘N‘Band.

Velenje

V Velenju bodo na Titovem trgu pripravili tradicionalno silvestrovanje na prostem. Ob 18. uri se bo začelo otroško silvestrovanje, od 22. ure dalje pa bo na Titovem trgu nastopala Natalija Verboten. Ob polnoči, tik pred ognjemetom, bo zbranim voščil velenjski župan Bojan Kontič.

Koper

V Kopru bodo silvestrske zabave na več lokacijah, in sicer na Titovem trgu, v Taverni ter na trgu pri Oro Caffeju. V Piranu bo silvestrovanje na prostem na Tartinijevem trgu, tudi Izolani bodo novo leto lahko pričakali na prostem, in sicer v Parku Pietro Coppo.

Kranj

Silvestrovanje na prostem bo v Kranju organizirano na Slovenskem trgu, kjer bo pela Nuša Derenda, po tradicionalnem dunajskem valčku in novoletnem voščilu župana Mohorja Bogataja pa bo sledil še ognjemet.

Maše

Ob koncu leta so po cerkvah pripravili zahvalne maše. V stolnici sv. Danijela v Celju bo danes ob 18. uri mašo vodil škof Stanislav Lipovšek, v Kopru v stolnici Marijinega vnebovzetja pa bo maša ob 10. uri, kjer jo bo vodil pomožni škof Jurij Bizjak. Zahvalno mašo v Mariboru bo v stolnici sv. Janeza Krstnika ob 18. uri daroval nadškof metropolit Marjan Turnšek, so sporočili s tiskovnega urada Slovenske škofovske konference.

Deli s prijatelji