VREMENSKI PREOBRAT

Na Gorenjskem ponovno sneži, v petek pa 8 stopinj plusa

Objavljeno 04. februar 2014 19.07 | Posodobljeno 04. februar 2014 19.07 | Piše: S. U.

Vremenskih nevšečnosti še ni konec.

LJUBLJANA – Po sredi se obetajo pravi spomladanski dnevi. Temperature bodo znatno porasle, v povprečju za okoli 10 stopinj Celzija, na Jadranu celo od 10 do 15 stopinj, pravijo balkanski meteorologi.

Medtem pa bo sprememba vidna tudi v Sloveniji. Danes in jutri bo sicer še pretežno oblačno, predvsem na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo popoldne in ponoči spet nevarnost žleda in poledice. A kot nam je zaupal dežurni prognostik, se bodo v petek temperature dvignile za 3 do 8 stopinj, za konec tedna pa ponovno prihaja dež in se bo rahlo shladilo.

Ostali še brez elektrike

image

Pred pol ure je na zgornjem Gorenjskem, na območju Naklega, ponovno začelo snežiti. Ceste so spet pobeljene, pod njimi pa se za neprevidne voznike skriva past, saj vozišče zmrzuje. Zimske službe so že začele posipavanje. Na območju Radovljice je prišlo še do izpada elektrike.

B. F.

Največ težav povzroča električna energija

Vremenskih nevšečnosti pa še ni konec. Ob 16. uri je bilo brez električne napetosti 875 transformatorskih postaj Elektra Ljubljana oziroma približno 22.000 njihovih odjemalcev, so sporočili iz Elektra Ljubljana. Največ transformatorskih postaj je brez napetosti na območju Cerknice (172), Logatca (134) in Vrhnike (125).

Na območju Postojne in v delu občin Pivka, Bloke, Loška dolina in Cerknica so prebivalci še vedno brez električne energije. Najbolj ogroženim prebivalcem na teh območjih ponuja brezplačno namestitev tudi mladinski hotel v Ajdovščini, ki ima na razpolago 30 postelj.

Zaradi izpada električne energije od petka stoji tudi večina proizvodnje na Notranjskem in Postojnskem, kjer bodo delo nadaljevali, ko bo omrežje popravljeno. Škoda bo velika, za prve ocene pa je prezgodaj. Večina podjetij sicer išče načine, kako bi vsaj deloma zagnali proizvodnjo, izpad pa bodo nadomeščali z nadurami in delovnimi vikendi.

 

Deli s prijatelji