MESTNI SVETNIKI

Na dnevni red bi uvrstili grožnje kolega Viranta

Objavljeno 25. november 2012 12.25 | Posodobljeno 25. november 2012 12.25 | Piše: T. L., STA

Med predlogi za ljubljanski mestni svet tudi obravnava groženj svetnika Viranta, tasta ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Zoran Janković

LJUBLJANA – Ljubljanski mestni svetniki bodo na ponedeljkovi seji med drugim obravnavali rebalans finančnega načrta mestnega stanovanjskega sklada. Med predlogi za razširitev dnevnega reda pa je tudi pobuda svetnikov SDS, NSi in Zelenih Slovenije v zvezi z obsodbo javno izrečene grožnje svetnika Liste Zorana Jankovića Jerneja Marjana Viranta.

Do dogodka naj se mestni svet opredeli

Kot v svojem predlogu pojasnjujejo svetniki SDS, NSi in Zelenih Slovenije, je dolžnost mestnega sveta, da se do omenjenega dogodka opredeli, od njega ogradi in obsodi izrečene grožnje Viranta, ki je sicer tudi tast ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Brez opravičila ali odstopa

Predlagatelji pojasnjujejo, da je Virant 6. novembra ob napovedanem rubežu nepremičnin Jankovićevega sina Jureta Jankovića v Grosuplju »s svojim nedopustnim in skrajno žaljivim« nastopom »grobo napadel enega od prisotnih novinarjev«. Virant je sicer že pojasnil, da je novinarje opozoril, da so na zasebni posesti in naj se umaknejo, eden od njih pa je stopil proti njemu tako, da se ga je »malo ustrašil«. Zato je dejal, da bo »šel domov po pištolo in naredil red«. Ob tem je poudaril, da se za besede ne bo opravičil in da ne bo odstopil s svetniške funkcije.

Deli s prijatelji