BRALEC POROČEVALEC

Na direktorski stolček s srednjo strokovno

Objavljeno 25. oktober 2013 21.33 | Posodobljeno 25. oktober 2013 21.33 | Piše: T. L.

Bralca je zmotil oglas, v katerem je za direktorsko mesto predvidena strokovna ali splošna izobrazba, univerzitetna izobrazba pa je navedena šele kot alternativna.

LJUBLJANA – »Včasih je veljalo, da je za direktorsko mesto potrebna najmanj visoka stopnja izobrazbe, zdaj pa očitno ni tako, saj se na direktorski stolček lahko zavihtiš že s srednjo strokovno ali splošno izobrazbo,« se je hudoval bralec Marko in nam poslal oglas, ki se je znašel na spletni strani republiškega zavoda za zaposlovanje in v katerem iščejo direktorja zasebnega zavoda s statusom mladinskega centra. Bralca je zmotilo, da je v oglasu navedeno, da naj imajo kandidati strokovno ali splošno izobrazbo, kot alternativa pa je navedena univerzitetna izobrazba. 

Resda gre za zasebni zavod s statusom mladinskega centra, pa vendar mladinski zavodi pridobivajo (tudi) državna nepovratna sredstva, opozarja Marko.

Tudi v javnih zavodih brez univerzitetne izobrazbe

In če ste se tudi vi vprašali podobno kot Marko, naj vas potolažimo, da z oglasom ni nič narobe, saj – kot smo izvedeli – denimo niti v javnih zavodih za mesto direktorja ni zahtevana univerzitetna izobrazba.

Imate za nas zanimive informacije ali fotografije? Pišite nam.

Deli s prijatelji