GNEČA

Na cesto le z veliko mero potrpljenja

Objavljeno 09. avgust 2015 10.22 | Posodobljeno 09. avgust 2015 11.14 | Piše: T. L., STA

Na mejnih prehodih so že zastoji.

LJUBLJANA – Na slovenskih cestah je tudi danes gost promet z zastoji, zlasti v smeri proti mejnim prehodom s Hrvaško ter iz smeri Italije in Avstrije proti obali. Popoldne in proti večeru se bo promet zgostil proti notranjosti države, pričakovati je tudi daljše zastoje na mejnih prehodih s Hrvaško.

Na mejah se že čaka

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je na mejnih prehodih že čakalna doba, in sicer je na Dragonji za izstop treba čakati 30 minut, za vstop pa 20 minut; na Starodu za izstop 10 minut; na Obrežju pa je pri vstopu v Slovenijo za avtobuse čakalna doba uro in pol.

Zastoji nastajajo na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji (pribl. 800 m) in na cestah Šmarje–Dragonja, Lesce–Bled in Podgrad–MP Starod.

V prometnoinformacijskem centru za državne ceste voznikom priporočajo uporabo manjših mejnih prehodov.

Ni bilo miru niti zvečer

Že v soboto je bil promet na slovenskih cestah močno zgoščen, ves dan so bili močno obremenjeni mejni prehodi s Hrvaško, najbolj na Starodu in Dragonji pa tudi v Sočergi. Pred predorom Karavanke je bila tako v smeri proti Sloveniji kot proti Avstriji tudi do 10-kilometrska kolona. Razmere se niso umirile niti proti večeru.

Promet ovirajo tudi dela na cesti

Medtem ko je poletna turistična sezona na vrhuncu, promet dodatno ovirajo dela na cestah. Tako na štajerski avtocesti med Blagovico in predorom Podmilj promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer. V smeri Maribora je en pas speljan na nasprotno stran avtoceste.

Med vikendi predvidoma do 14. avgusta so na štajerski avtocesti med Blagovico in Vranskim v smeri Maribora tudi nočne popolne zapore, in sicer med 21. uro in 6. uro naslednjega dne (ta vikend med 22. in 6. uro). V času popolnih zapor bo promet preusmerjen na regionalno cesto in v celoti zaprt priključek Trojane.

Ta konec tedna promet zaradi del na severni ljubljanski obvoznici poteka po eni polovici hitre ceste dvosmerno med priključkoma Bežigrad in Ljubljana sever (Celovška cesta). Zaprt je tudi uvoz Ljubljana sever proti Bežigradu. Spremenjen prometni režim bo veljal do ponedeljka do 5. ure.

Deli s prijatelji