POVEČAN PROMET

Na cesti: pričakujte daljše zastoje in gnečo

Objavljeno 26. julij 2014 09.37 | Posodobljeno 26. julij 2014 10.50 | Piše: STA, P. J.

Povečan promet je pričakovati po deveti uri.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – Tako kot vsak konec tedna v času poletnih dopustov se tudi danes zjutraj in dopoldne v smeri morja in meje s Hrvaško obeta močno povečan promet. Zato pri prometnoinformacijskem centru za državne ceste voznikom svetujejo, naj se izognejo najbolj obremenjenim cestnim odsekom in mejnim prehodom.

Daljši zastoji so na koncu podravske avtoceste pri Dražencih (pribl. 16 km) ter naprej po glavni cesti Jurovci–Gruškovje.

Gost promet z zastoji:
– na ljubljanski južni obvoznici pred razcepom Kozarje iz smeri Viča proti Brezovici;
– na cesti Podgrad–Starod.

Čakalne dobe na mejnih prehodih:
– pri izstopu Gruškovje in Starod pribl. 30 minut, Obrežje 15 in Dragonja 20 minut;
– pri vstopu Dragonja 20 minut ter Starod 15 minut.

Danes je največ prometa pričakovati po 9. uri. Med cestnimi odseki, kjer bi lahko ob povečanem prometu prišlo do zastojev, je tudi avtocesta med Mariborom in Ptujem, še posebno na koncu avtoceste pri Ptuju, kjer se promet preusmeri z dveh pasov na en pas.

Med najbolj obremenjenimi mejnimi prehodi bi lahko po izkušnjah bila Dragonja in Sečovlje, zato kot alternativo zanju pri prometnoinformacijskem centru predlagajo prehod Sočerga. Vozniki lahko daljše čakalne dobe pričakujejo še na prehodih Starod, Jelšane, Obrežje in Gruškovje.

Zaradi pričakovane gneče pa pri centru voznikom svetujejo strpnost do drugih prometnih udeležencev, zlasti tujcev, ki slovenskih cest ne poznajo tako dobro kot domačini. Če je le mogoče, naj se vozniki na daljšo pot odpravijo zunaj največjih konic, torej zvečer, ponoči ali zgodaj zjutraj.
 

Deli s prijatelji