RAZMERE

Na cestah pravi kaos, v snegu obtičalo več vozil

Objavljeno 22. februar 2013 08.42 | Posodobljeno 22. februar 2013 10.00 | Piše: A. K.

Sneg je na cestah povzročil nemalo nevšečnosti, zato voznikom svetujejo previdno vožnjo in upoštevanje prometne signalizacije.

Prometnoinformacijski center za državne ceste opozarja, da se bo potovalni čas podaljšal, zato voznikom svetujejo, da se na pot odpravijo prej.

LJUBLJANA – Slovenijo je ponoči zajelo sneženje, ki je proti jutru začelo slabeti, povzročilo pa je tudi precej težav v prometu. Zaradi snega in plužnih skupin je promet na posameznih avtocestnih odsekih in na državnih cestah upočasnjen. Tovornjake po poročanju prometnoinformacijskega centra izločajo iz prometa.

Tovornjake izločajo iz prometa

Izločanje tovornih vozil poteka na dolenjski avtocesti med Debelim hribom in predorom Mali vrh v smeri Novega mesta, v smeri Ljubljane na počivališču Starine in na mejnem prehodu Obrežje. Tovorna vozila izločajo tudi na ljubljanski južni obvoznici na počivališču Barje v smeri Novega mesta in v smeri Kopra, na štajerski avtocesti proti Ljubljani med cestninsko postajo Kompolje in Lukovico, med Blagovico in cestninsko postajo Kompolje ter med Arjo vasjo in Šempetrom.

Tovorna vozila izločajo še na primorski avtocesti pred cestninsko postajo Log proti Kopru, na počivališču Ravne proti Ljubljani, na počivališču Povir proti Gabrku ter na hitri cesti Razdrto– Vrtojba na prehodu Vrtojba proti Razdrtemu.

Kakšno bo vreme, lahko preberete na našem vremenskem portalu

Več vozil obtičalo v snegu

V četrtek ob 23.03 je voznica ostala ujeta v snežnem zametu na cesti proti Dolenji vasi pri Južinu v občini Divača. Posredovali so gasilci PGD Senožeče, ki so vozilo potegnili iz zameta in očistili cestišče.

Ob 2.02 je zdrsnil tovornjak s prikolico na cesti Unec–Planina v občini Postojna. Posredovali so delavci CPK, ki so tovornjak potegnili iz zameta in sprostili promet.

Ob 2.45 je zaradi snega obtičalo več vozil na cesti Branik–Štanjel v občini Komen. Posredovali so delavci CPK in nudili pomoč pomagali voznikom, da so z vozili speljali in sprostili cesto.

Na Primorskem težave povzroča burja

Zaradi burje je na hitri cesti med Nanosom in Ajdovščino ter na regionalni cesti Ajdovščina– Podnanos prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

Zaradi snega na cestišču je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič, Idrija–Godovič in Razdrto–Podnanos ter na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje.
 

Višina snežne odeje

V 12 urah                                    V 24 urah

Kočevje: 28 cm                            Vojsko: 24 cm
Ljubljana: 12 cm                           Katarina nad Ljubljano: 23 cm
Celje: 11 cm                                 Vogel: 20 cm
Črnomelj: 10 cm                           Postojna: 20 cm
Novo mesto: 7 cm                        Letališče Lesce: 11 cm
Slovenj Gradec: 5 cm                      


Če ste se tudi vi na cesti znašli v težavah, nam pošljite fotografije. 

Deli s prijatelji