POLETJE V IZDIHLJAJIH

Na cestah nas čaka peklenski vikend

Objavljeno 14. avgust 2015 15.33 | Posodobljeno 14. avgust 2015 15.26 | Piše: Ma. F.

Na nekaterih mejnih prehodih so že daljše čakalne dobe.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – Na slovenskih cestah že prihaja do zastojev, glavnino prometa pa gre pričakovati danes v popoldanskih urah in jutri proti morju, v nedeljo pa od meje s Hrvaško proti notranjosti države.

Kot poroča prometno informacijski center, je v Seči pri bencinskem servisu močno oviran promet zaradi prometne nesreče. Tam prihaja do zastojev.

Gneča je tudi na gorenjski avtocesti pred izvozom Lesce ter pred cestninsko postajo Hrušica proti Avstriji, kjer je kolona vozil dolga dva kilometra. Voznikom proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Lipce. Do zastojev prihaja tudi na cestah Šmarje–Dragonja, Šmarje–Koper in Lesce–Bled.

Tudi na nekaterih mejnih prehodih so že daljše čakalne dobe. Na Dragonji morajo vozniki za izstop iz države čakati eno uro, pri vstopu pa 45 minut. Potrpežljivost je potrebna tudi na mejnem prehodu Sečovlje, kjer je čakalna doba za izstop pol ure, za vstop pa 20 minut.

Največ gneče bo predvidoma jutri na koncu podravske avtoceste pri Dražencih, mimo Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje, na primorski avtocesti proti Kopru, pred predorom Karavanke ter na cestah Lesce–Bled, Koper–Šmarje–Dragonja in Izola–Portorož–Sečovlje.

Najbolj obremenjeni bodo mejni prehodi Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane in Gruškovje.

Deli s prijatelji