MENJAVA

Na čelu NPU začasno Karol Turk

Objavljeno 22. april 2013 21.01 | Posodobljeno 22. april 2013 20.58 | Piše: STA, Mo. S.

NPU je brez vodje ostal v petek, ko je Veniger odvzel pooblastila Brunu Blažini, saj je ta pod vplivom alkohola s službenim vozilom povzročil prometno nesrečo.

Karol Turk (levo) in Stanislav Veniger.

LJUBLJANA – Generalni direktor policije Stanislav Veniger je za vodenje Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) danes začasno pooblastil svojega namestnika Karola Turka, so pojasnili pri Generalni policijski upravi (GPU). Turk bo NPU vodil do izbire novega direktorja, razpis pa bodo objavili v začetku maja.

Opiti Blažina povzročil nesrečo

Veniger se je po navedbah GPU za Turka odločil, ker z nalogami vodenja ni želel obremeniti katerega od vodij preiskav znotraj urada, saj želi, »da se ti z vso energijo osredotočijo na številne zahtevne preiskave, ki potekajo znotraj urada«. Turk je sicer začasno že vodil tudi policijo – od odhoda Janka Gorška do imenovanja Stanislava Venigerja. Kot pojasnjujejo na GPU, bodo razpis za direktorja NPU objavili takoj po uveljavitvi zakona o organiziranosti in delu v policiji. Zakon se bo uveljavil 4. maja.

Naj spomnimo: NPU je brez vodje ostal v petek, ko je Veniger odvzel pooblastila Brunu Blažini, saj je ta pod vplivom alkohola s službenim vozilom povzročil prometno nesrečo.

Deli s prijatelji