SKUPŠČINA

Na čelu NKBM odslej manj nadzornikov

Objavljeno 27. junij 2014 19.03 | Posodobljeno 27. junij 2014 19.03 | Piše: STA, Ma. F.

Na skupščini so sprejeli spremembe in dopolnitve statuta NKBM, ki predvidevajo zmanjšanje števila članov nadzornega sveta s sedem na šest.

Nadzornike NKBM skrbijo posli z Raščanom

MARIBOR – Slovenski državni holding (SDH) je v imenu države, ki je edina lastnica Nove Kreditne banke Maribor (NKBM), na današnji skupščini druge največje slovenske banke potrdil spremembo statuta, ki predvideva manjše število članov nadzornega sveta, strinjal pa se je tudi s predlogom, da se bilančna izguba krije iz kapitalskih in drugih rezerv.

Na skupščini so sprejeli spremembe in dopolnitve statuta NKBM, ki predvidevajo zmanjšanje števila članov nadzornega sveta s sedem na šest, s čimer banka še naprej uresničuje priporočila Evropske komisije o zmanjšanju števila nadzornikov. Nadzorni svet od marca, ko je odstopil član Egon Žižmond, operativne naloge že opravlja v sestavi šestih članov, so danes sporočili iz banke.

Izguba znašala 943,5 milijona evrov

SDH se je seznanil tudi z doseženim poslovnim izidom matične banke in skupine v lanskem letu ter potrdil predlog uprave in nadzornega sveta, da bo banka bilančno izgubo, ki je ob koncu lanskega leta znašala 943,5 milijona evrov, pokrila iz kapitalskih rezerv in rezerv iz dobička.

Uprava pod vodstvom Aleša Hauca in nadzorni svet sta za delo v lanskem poslovnem letu dobila razrešnico, delničar se je seznanil z informacijo o prejemkih članov organov vodenja in nadzora v lanskem letu, sprejel pa je tudi sklep, po katerem članom uprave NKBM ne pripada plačilo za opravljanje funkcije člana nadzornega sveta v podrejeni družbi skupine NKBM, razen povračila stroškov v skladu z vsakokratnim sklepom skupščine podrejene družbe.

SDH je potrdil tudi višino osnovnih plačil, sejnin in drugih prejemkov članov nadzornega sveta in komisij nadzornega sveta. Nadzorniki bodo tako po predlogu uprave prejeli letno plačilo v višini 13.000 evrov bruto in 275 evrov sejnine.

Deli s prijatelji