ŽLED

Na celjskem območju brez elektrike 29.700 odjemalcev

Objavljeno 03. februar 2014 10.00 | Posodobljeno 03. februar 2014 10.00 | Piše: STA, P. J.

Na območju Elektra Celje je brez napetosti 1000 transformatorskih postaj.

LJUBLJANA – Kljub vsem prizadevanjem razpoložljivih ekip na terenu in civilne zaščite, ki je pomagala tudi z agregati, Elektro Celje še ne more zagotoviti oskrbe z električno energijo vsem odjemalcem, saj prihaja do novih poškodb na omrežju. Na območju Elektra Celje je brez napetosti 1000 transformatorskih postaj, brez elektrike pa 29.700 odjemalcev.

Žled podira drevesa, drevesa pa električno napeljavo

Največ težav je še vedno na območju Koroške, Šaleške in Savinjske doline, kjer ekipe Elektra Celje odpravijo eno okvaro, pa se že pojavi nova. Terenske ekipe so spet na terenu in bodo odjemalcem poskušale čim prej zagotoviti oskrbo z električno energijo.

Na območju Koroške je brez elektrike 6500 odjemalcev, v Šaleški dolini 6400 odjemalcev, v Savinjski dolini 9400 odjemalcev, na območju Celja z okolico 3800 odjemalcev in na območju Krškega 3600 odjemalcev.

Po podatkih celjskega regijskega centra za obveščanje je na širšem območju občine Ljubno v nedeljo žled podrl ogromno dreves, prekinjena je dobava z električno energijo. Večina cest je neprevoznih, mobilna telefonija pa ne deluje. Posamezni zaselki so povsem odrezani od sveta. Zaradi padajočih dreves je delo reševalnih služb omejeno na najnujnejše zadeve.

Tudi na območju Žalca je žled podrl več dreves in prekinil dobavo z elektriko, veliko cest je neprevoznih. Podobne razmere so tudi na območju Rečice ob Savinji, Mozirja, Tabora, Braslovč, Gornjega Grada, Nazarij, Štor, Vranskega, Vitanja, Šoštanja, Solčave, Polzele, Zreč, Šentjurja, Rogaške Slatine, Šmarja pri Jelšah in Vojnika.

Pouk odpovedan

V vseh celjskih osnovnih šolah so danes odpovedali pouk, bodo pa organizirali varstvo za vse, ki bodo prišli. Enako velja tudi za vrtce. Pouka nimajo tudi na I. gimnaziji v Celju, Gimnaziji Celje center, Ekonomski šoli Celje, Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje, Srednji zdravstveni šoli Celje in celjski šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti. Pouk pa bo potekal normalno na Osnovni šoli Vojnik.

Pouk so odpovedali tudi v velenjskih osnovnih šolah, njihovih podružnicah in velenjski glasbeni šoli. Prav tako ni organiziranega javnega šolskega prevoza. Bodo pa imeli v vseh osnovnih šolah dežurstva, tako da bo poskrbljeno tudi za otroke, ki bi zaradi posebnih okoliščin v šolo vseeno prišli.

Varstvo predšolskih otrok bodo zagotavljali v dveh dežurnih enotah Vrtca Velenje, in sicer v vrtcih Lučka in Vrtiljak.
 

Deli s prijatelji