POZOR

Na avtocesti pred Ljubljano 10 kilometrov dolg zastoj

Objavljeno 12. avgust 2017 13.00 | Posodobljeno 12. avgust 2017 13.00 | Piše: STA

Zastoji so tudi na ljubljanski zahodni obvoznici proti Brezovici, pred Gruškovjem in Karavankami ter na Obali.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Na primorski avtocesti za priključkom Vrhnika proti Ljubljani je zaradi prometne nesreče nastal zastoj, ki je trenutno dolg okoli deset kilometrov. Zastoji so tudi na ljubljanski zahodni obvoznici proti Brezovici, pred Gruškovjem in Karavankami ter na Obali. Na mejnem prehodu Dragonja se za prestop meje čaka poldrugo uro.

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra, je do zastoja na primorski avtocesti pred Ljubljano prišlo zaradi prometne nesreče. Posledice so že odstranili, še vedno pa je daljši zastoj, ki sega do počivališča Lom.

Zastoj je tudi na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Brezovici. Gneča je še vedno na podravski avtocesti med Hajdino in razcepom Draženci, kjer je kolona vozil trenutno dolga tri kilometre, zastoj pa je tudi naprej na glavni cesti proti Gruškovju.

Vozila stojijo tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer je kolona dolga dva kilometra, na avstrijski strani predora Karavanke pa je zastoj dolg osem kilometrov. Zastoj je tudi pred predorom Ljubelj proti Avstriji, predor občasno zapirajo.

Močno povečan promet z zastoji je prav tako na cestah Mala Bukovica–Jelšane, Podgrad–Starod, Lucija–Sečovlje ter Koper–Šmarje–Dragonja.

Na mejnih prehodih s Hrvaško so podaljšane čakalne dobe. Vozniki trenutno najdlje čakajo na prehodu Dragonja, in sicer za izstop in vstop po uro in pol. Na Gruškovju se za izstop čaka eno uro, za vstop 45 minut, na Starodu za izstop eno uro in vstop 30 minut, na Sečovljah za izstop 45 minut in vstop 30 minut ter na prehodu Brezovica pri Gradinu za izstop 30 minut.

Deli s prijatelji