VISOKI GOST

Na Agri tudi kitajski kmetijski minister

Objavljeno 19. avgust 2017 20.39 | Posodobljeno 21. avgust 2017 21.25 | Piše: Jaroslav Jankovič

V Gornji Radgoni že 55. kmetijsko-živilski sejem.

Posebna pozornost bo tudi tokrat veljala domačim avtohtonim pasmam. Foto: Tadej Regent

LJUBLJANA – Naslednjo soboto, 26. avgusta, bodo v Gornji Radgoni odprli že 55. kmetijsko-živilski sejem. Že prvi dan bo v znamenju nadaljevanja poslovne konference v okviru 12. kmetijsko-trgovinskega foruma med Kitajsko ter 16 državami srednje in vzhodne Evrope, ki se bo dan prej začela na Brdu. Omenjenega foruma se bo ob slovenskem kmetijskem ministru Dejanu Židanu udeležil kitajski minister za kmetijstvo Han Changfu s 50 predstavniki kitajskih podjetij, od tega se jih bo 25 predstavilo tudi na sejmu.

36 držav se bo predstavilo v Gornji Radgoni.

Organizatorji so prepričani, da bo letošnje dogajanje najbolj pestro doslej. Kot poroča STA, bodo posebno pozornost namenili mednarodnemu letu trajnostnega turizma za razvoj, hrani iz naše bližine, trajnostnemu kmetovanju in gospodarjenju z gozdovi ter kmetijski tehniki za visoko učinkovito in trajnostno kmetovanje.

Na več kot 71.000 kvadratnih metrih površine bodo poleg običajne ponudbe kmetijske mehanizacije in opreme predstavili nove tehnologije za pridelavo do človeka in okolja prijaznih živil ter vrhunske pridelke, prehranske izdelke, vina, izdelke slovenske živilskopredelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij.
Dogajanje bodo tudi letos poživile avtohtone živali, goveda, konji, prašiči in drobnica, tudi čebele in male živali.
Ministrstvo za kmetijstvo bo poskušalo v okviru sejma poudariti pomen stika med kupcem in prehranskim sektorjem ter varstvo kupca pred dvojno kakovostjo hrane. 

 

Deli s prijatelji