SLOVENSKI TURISTI

»Na Adrii molčijo, iz Grčije hočemo z drugim letalom!«

Objavljeno 17. avgust 2012 14.42 | Posodobljeno 17. avgust 2012 16.59 | Piše: D. P., S. J.

Pred vzletom je posadka opazila, da z enim od motorjem ni vse v redu.

Slovenska letalska družba ni v najboljši poslovni kondiciji, zato se je potrebno za vsakega potnika potruditi

RODOS – Zaradi okvare enega od motorjev je letalo Adrie Airways ostalo več kot tri ure dlje, kot je bilo načrtovano, na grškem otoku Rodos – 180 potnikov, večinoma gre za Slovence, Italijane in Hrvate, bi se danes moralo vrniti v Slovenijo, vendar je posadka na koncu vzletno-pristajalne steze zaradi tehničnih težav prekinila vzlet.

Vendarle v zrak

Okoli 14.30 je letalo poletelo proti Sloveniji. »Letalo Adrie Airways je že poletelo in naj bi predvidoma pristalo nekaj po četrti uri popoldne,« so javili potniki z letala.

Čakajo in nič ne vedo

»Razmere so dramatične, letalo smo zapustili, zdaj smo v stavbi in čakamo,« je za Slovenske novice nekaj pred 13. uro povedal Anže Šoba, ki je odšel na dopust v Grčijo, zdaj pa doživlja dramo, ki ji ni para.

Za pojasnila o incidentu smo se obrnili na Adrio Airways, odgovore pa še pričakujemo.

Grozijo mu s tožbo

»Kot ste že slišali, smo hoteli poleteti, pa smo imeli velike težave. Dve uri smo čakali na pojasnila. Sam sem klical desetkrat na Adrio v Slovenijo, pa so me le 'sprehajali' od telefona do telefona,« je bil ogorčen Šoba, ki je brez dlake na jeziku okrcal slovenskega prevoznika.

Po dveh urah je do njega prišla predstavnica Adrie v Grčiji, ga potegnila na stran in mu dejala, da ga bo Adria tožila, če bo še naprej komuniciral z mediji.

Nekaj vode in sendviči

Šoba pravi, da so po dveh urah le dobili nekaj vode in sendviče, a vse s sirom in zelenjavo, čeprav nekaterim takšni sendviči niso pogodu ali pa so celo alergični na sir. »Izbire ni bilo ...«

Letalo na testu, a le do pol piste

Zanimalo nas je, kaj se dogaja z letalom. »Opravil je nekakšen test. Do polovice piste je prišel, potem se je ustavil ... Ne vemo, kaj to pomeni ... Nihče nam nič ne pove.«

Italijani nočejo domov

Med potniki je bil tudi pilot (na dopustu), ki je pojasnil, da je imela Adria že podobne težave. Med potniki je večina Italijanov, ki se bojijo novega leta in nočejo na letalo.

Deli s prijatelji