POSVET

Na 101. dan Janševi začenjajo

Objavljeno 22. november 2014 08.41 | Posodobljeno 22. november 2014 08.41 | Piše: STA, T. L.

Kmalu bo minilo sto dni od nastopa mandata Cerarjeve vlade in Janša je dejal, da bo 101. dan začel delovati strokovni svet SDS, ki bo sproti spremljal (ne)delo vlade.

Janez Janša

LJUBLJANA – Širše vodstvo SDS se bo danes dopoldne sestalo na posvetu stranke, predvidoma popoldne pa bosta zasedala tudi izvršilni odbor in svet SDS. Pričakovati je razpravo o prihodnjem delovanju stranke. Predsednik Janez Janša, ki se je po odločitvi ustavnega sodišča vsaj začasno vrnil v državni zbor, je napovedal, da bodo oblikovali program dela za prihodnje leto.

Janša je ob prihodu na sejo državnega zbora v petek pojasnil, da bo danes posvet poslanske skupine, deloma s strokovnjaki. Kmalu bo minilo sto dni od nastopa mandata te vlade, je spomnil Janša in dodal, da bo 101. dan začel delovati strokovni svet SDS, ki bo ne le sproti spremljal dela oziroma po njegovih besedah nedela vlade, pač pa bo prihajal v javnost tudi s svojimi rešitvami.

Na dnevnem redu posveta naj bi bilo sicer tudi vprašanje, kako naj gre stranka naprej. Čeprav naj bi bilo v SDS vse več »tihih« kritik in opozoril k razmisleku, ali so vendarle potrebne spremembe – tako glede načina vodenja kot samega delovanja stranke –, pa naj na mizi ne bi bilo dileme glede položaja predsednika Janše. Še zlasti ne zdaj, ko je ustavno sodišče Janši vsaj začasno vrnilo poslanski mandat.

A kljub okoliščinam, ki se navezujejo na njegov zapor, neuradno nekateri v SDS pogrešajo resno analizo izida tako predčasnih parlamentarnih kot lokalnih volitev. Te po neuradnih trditvah nekaterih članov (še) ni bilo, čeprav naj bi jih vse bolj skrbela usoda stranke, saj da si ne morejo zatiskati oči pred upadanjem podpore javnosti in tako manjšim številom poslancev. Pričakovati je, da se bodo na današnjem posvetu dotaknili tudi tega vprašanja.

Deli s prijatelji