TURISTI

MZZ še vedno svari pred Egiptom

Objavljeno 22. september 2013 19.29 | Posodobljeno 22. september 2013 19.29 | Piše: Mo. S.

Razmere v Egiptu so se očitno izboljšale, a previdnost popotnikov vseeno ne bo odveč.

LJUBLJANA – Kot kaže, se varnostne razmere v Egiptu, kjer je v zadnjih mesecih spet pošteno vrelo, izboljšujejo. Ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) je namreč varnostno opozorilo za potovanja v to državo spremenilo, in sicer po novem odsvetujejo potovanja v zgolj nekatere predele Egipta. Pri tem gre za širši območji Kaira in Aleksandrije, mesta v delti Nila, mesta ob Sueškem prekopu (Suez, Ismailia, Port Said), območje severnega in osrednjega Sinaja ter obmejna področja z Libijo, Sudanom in Izraelom.

Od 21. avgusta do danes so odločno odsvetovali prav vsa potovanja v Egipt.

V turističnih središčih je varno

V turističnih središčih in letoviščih ob Rdečem morju (Šarm el Šejk, Dahab, Hurgada ...), kjer tudi doslej ni prišlo do večjih protestnih zbiranj, so razmere stabilne, večje potovalne agencije pa na teh območjih obnavljajo ciklične turistične aranžmaje. Razmere na kairskem letališču omogočajo varen tranzit.

Previdnost ne bo odveč

»Slovenskim državljanom, ki se nahajajo v Egiptu ali se odločajo za pot v to državo, svetujemo previdnost, upoštevanje napotkov in usmeritev pristojnih lokalnih oblasti ter natančno seznanitev z razmerami v krajih, ki jih nameravajo obiskati,« so še sporočili z MZZ. 

Deli s prijatelji