UGOTOVITVE

MZZ odgovarja: To so neutemeljene govorice

Objavljeno 11. september 2014 17.42 | Posodobljeno 11. september 2014 17.42 | Piše: STA, Mo. S.

Ministrstvo za zunanje zadeve se je pogovorilo z veleposlanikom pri zvezi Nato Andrejem Benedejčičem.

Benedejčič in Vladimir Putin.

LJUBLJANA – Na zunanjem ministrstvu so danes opravili konzultacije z veleposlanikom pri zvezi Nato Andrejem Benedejčičem v zvezi z domnevami o njegovem vohunjenju za Rusijo.image

»Neutemeljene govorice«

Kot so sporočili z MZZ, iz konzultacij izhaja, da »gre za neutemeljene govorice, ki nimajo osnove v dejstvih«. Te ugotovitve potrjujejo tudi informacije, ki jih je ministrstvo pridobilo od ustreznih slovenskih varnostnih organov in od organov zveze Nato, so še sporočili z ministrstva. Tudi pri Natu so danes zanikali, da bi potekala kakršna koli preiskava, povezana s Slovenijo.

Naj spomnimo: tednik Reporter je danes ob sklicevanju na neimenovane vire poročal, da je Poljska pri Natu sprožila preiskavo varnostnih organov zaradi sumov, da naj bi bil Benedejčič vohunil za Rusijo, s katero ima Nato zaostrene odnose zaradi krize v Ukrajini.

Poljski veleposlanik brez komentarja

Poljski veleposlanik v Sloveniji Cezary Krol danes v Ljubljani ni mogel komentirati teh navedb, saj je, kot je povedal, za novico izvedel iz slovenskih medijev. Kot je dejal, je to novico nato poslal na Poljsko, uradnih odzivov pa doslej ni dobil. Zagotovil pa je tudi, da so odnosi med Slovenijo in Poljsko odlični in da državi zelo tesno sodelujeta tako v zvezi Nato kot tudi v EU.

Deli s prijatelji