IŠČE SE MINISTER

Muževič zavrnil Bratuškovo

Objavljeno 23. januar 2014 19.29 | Posodobljeno 23. januar 2014 19.30 | Piše: STA, Mo. S.

Igor Muževič in premierka Bratuškova sta se sestala in pogovorila, a predsednik sindikata Praktik.um na ministrski stolček ne bo sedel.

Igor Muževič.

LJUBLJANA – Predsednik sindikata Praktik.um Igor Muževič je premierki Alenki Bratušek na današnjem sestanku pojasnil, da bi se za prevzem zdravstvenega resorja odločil le v primeru polnega, torej štiriletnega mandata. Pogovarjala sta se o problematiki v zdravstvu in resnosti razmer na tem področju, česar se po Muževičevih besedah zaveda tudi premierka. Kot pravi, je poslušala tudi nekatere njegove predloge oziroma rešitve, ki bi bile primerne za reševanje trenutnega stanja na področju zdravstva.

Če bi imel na voljo štiri leta ...

Premierka je na sestanku Muževiča vprašala tudi, ali bi ga zanimal položaj zdravstvenega ministra, a ji je odgovoril, da bi se glede na svojo vizijo in cilje za to odločil le, če bi imel na voljo štiri leta mandata. »Za zdaj sem torej kandidaturo odklonil, sem pa rekel, da je morda dobro, da bi se apetiti javnosti omejili, saj korenita reforma zdravstvenega sistema ne bo mogoča, bi se pa nekatere stvari dejansko lahko uredile, denimo na področju omejevanja korupcije in stabilizacije javnega zdravstvenega sistema,« je dejal.

Preberite še: Po Šoltesovi košarici je na vrsti ženska?

O kakšnih drugih mogočih kandidatih za ministra nista pogovarjala. »Sem imel pa občutek, da ima predsednica vlade že v mislih kandidate, ki bi bili lahko dobri, a ji nisem želel vsiljevati svojih pogledov in sem ji raje vsebinsko povedal, kaj bi bilo treba narediti,« je dodal. Premierka mora odločitev o tem sprejeti sama in Muževič meni, da se dovolj dobro zaveda problematike, da bo njena odločitev prava.

Erjavec bolan

Stolček ministra za zdravje tako še ostaja prazen. To mesto za zdaj še pripada stranki Desus, zato bo veliko odvisno od dogovora med Bratuškovo in prvakom Desusa Karlom Erjavcem. Sestati bi se morala danes, a je srečanje zaradi Erjavčeve bolezni preloženo predvidoma na prihodnji teden.

Deli s prijatelji