ČEZ MEJO?

Musarjeva: Dom je svetinja, tudi od politikov

Objavljeno 10. januar 2013 19.43 | Posodobljeno 10. januar 2013 19.43 | Piše: S. U.

Informacijska pooblaščenka se je ustrezno odzvala na proteste vojnega veterana Franca Pojbiča.

Nataša Pirc Musar.

MARIBOR – Poročali smo že, da so po nedavnem dokončnem odstopu Franca Kanglerja z mesta mariborskega župana protestniki zdaj na muho vzeli 35 mestnih svetnikov (od skupno 45), ki vztrajajo na svojem položaju.

Protestniki na dom

Člani facebook skupine Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora so zato stvari vzeli v svoje roke in na domovih že obiskali Brigito Brumen (SDS), Primoža Juharta (Lista za pravičnost in razvoj), Jelko Kolmanič (Desus) in Aleksandra Jovanovića (Županova lista in SLS) ter pred njihovimi naslovi prebrali odstopno izjavo.

Protestniki so šli še dlje in javno objavili vse zasebne naslove mestnih svetnikov (tudi take, kjer živijo družinski člani oziroma ožje sorodstvo – mame, očetje), ki s političnim ravnanjem svojih sorodnikov nimajo nič. Oglasila se je tudi informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar: »Domači naslovi sodijo v krog zasebnosti, ki mora biti tudi za politike nedotakljiv. Gre za grob poseg v zasebnost posameznika in gre za poziv k popolnoma neprimernemu obračunavanju.« 

Dom je svetinja

Dogajanje pa je pretreslo tudi Franca Pojbiča, predsednik območnega združenja za vrednote slovenske osamosvojitve in vojnega veterana, ki je Musarjevi poslal protest zaradi ravnanja protestnikov, ki obiskujejo domove svetnikov. No, ta pa naj bi se odzvala zelo ustrezno. »Spoštovani, sem odreagirala, berite jutri Delo in glejte 24 ur zvečer. In prav imate, dom je svetinja, tudi od politikov,« mu je ogovorila.

Deli s prijatelji